De leukste ideetjes voor de herfstvakantie

10 oktober 2017
Of je er nu klaar voor bent of niet, de herfstvakantie staat al weer voor de deur! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken om de week door te komen?
Lekker binnen
Hoog op de lijst voor deze vakantie staat de nieuwe tentoonstelling in het Openluchtmuseum "Canon van Nederland". Je maakt een reis door de geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. In tien enorme ‘filmsets’ zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden. Geweldig voor onze oudste, die op school veel met geschiedenis bezig is,maar ik vind het zelf ook superleuk.

Ook geweldig is de musical Hans en Grietje op zondag 22 oktober in het Stadstheater! De rol van Grietje zal worden vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even lekker swingen tijdens de Sprookjes Afterparty.



Nog meer Sprookjesfeestjes!
In de herfstvakantie wordt er op Bronbeek feest gevierd op een wel heel bijzondere manier, namelijk zoals de kinderen in Nederlands-Indië dat vroeger ook deden! Buiten op het landgoed van kun je meedoen met verschillende activiteiten rondom het thema "feest vieren" in Nederlands Indië. In prachtige feestkleding kunnen kids zich laten omtoveren tot een sprookjesfiguur of lekker bouwen aan een grote sprookjesstad.
Op woensdag 18 oktober wordt er een Sprookjesfeest georganiseerd in de Rozet, leuk om verkleed naar toe te gaan met de kleintjes! Die van mij zijn er nu helaas te groot voor maar anders gingen we zeker naar het Kabouterfeest op Stadsboerderij de Korenmaat! Zo lief!



Griezelen
Halloween valt dit jaar niet in de herfstvakantie maar dat betekend niet dat er niet gegriezeld kan worden! Voor kids die wel van een spannende film houden (7+) heeft Focus Film theater een echte griezelavond georganiseerd, natuurlijk moet je dan verkleed komen.
Ook spannend, in Burgers Zoo organiseren ze weer het kleurrijke Mexicaanse feest Día de los Muertos. Met muziek, lekker eten en griezelige workshops..leuk voor

Naar buiten
Weer of geen weer, we gaan ook zeker een middag naar buiten. De Posbank op of naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe, even uitrazen.
En wie zegt dat de bbq de schuur al in moet? Niets leuker dan op een frisse dag een vuurtje te maken en dan ouderwets broodjes te bakken of appels te poffen! 


Natuurlijk moeten de kids even bijkomen van de afgelopen schoolweken. Daarom vind ik het ook ideaal om een dagje thuis te blijven. Even helemaal niets hoeven, lekker keutelen in huis, samen wat bakken of knutselen. In onze thuis categorie staan leuke ideeën!    

Er is nog zóveel meer te doen deze herfstvakantie, kijk nog even op onze Uitagenda voor alle tips (kleine waarschuwing...het wordt nog heel moeilijk kiezen)
Liefs Inka