Zelfgemaakte mueslireepTerug naar het overzicht

Kies zelf wat je lekker vindt voor in deze zelfgemaakte mueslireep!
Wat heb je nodig?
200 gr. ongezouten noten/vruchtenmix (amandelen, pistache noten, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen en gedroogde abrikozen), 2 eetlepels basterd suiker, 100 gr. havermout, snufje zout, 1/2 theelepel kaneel, 4 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels stroop, 1 kleine reep chocolade,

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de gedroogde abrikozen en de chocolade in stukjes. Meng de noten, vruchten, chocolade met de suiker, kaneel, zout en de havermout in een flinke kom.  Meng in een ander kom de pindakaas, honing, stroop goed door elkaar. Voeg de kleffe mix nu bij de noten en havermout en zorg dat je het goed door elkaar mengt. Pak een vierkante ovenschaal of cakeblik en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier. Als alles klaar is vul je de schaal met je mengsel. Druk het met een lepel goed aan. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak het ongeveer 20 á 25 minuten.

Laat je baksel heel goed afkoelen voordat je deze gaat eten. En dan... smullen maar!

Tip: je kunt natuurlijk ook afwisselen met bijvoorbeeld dadels, banaan, hazelnoten, walnoten en andere lekkere noten. De basterd suiker kun je natuurlijk ook vervangen door rietsuiker.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Showavond Horses on Stage

Showavond Horses on Stage

Op 24 mei organiseert het Almeersch Hippisch Centrum samen met Media Horses International een spectaculaire paardenshow voor alle leeftijden. Je kunt zelfs op de foto met de beroemde filmpaarden Silverstar en Whitestar!





Haal snel je tickets