Mijn miNiATUUR museumTerug naar het overzicht

Maak je eigen miNiATUUR museum in Natuurmuseum Fryslân deze voorjaarsvakantie!
In de voorjaarsvakantie gaan kinderen aan de slag met “mijn miNiATUUR museum”.

Bij binnenkomst in het museum krijgen kinderen een bouwplaat. De eerste stap is om deze uit te knippen en in te kleuren. Vervolgens komen ze via een route langs allerlei activiteiten die te maken hebben met de inrichting van en presentatie in hun museum. Ze gaan bijvoorbeeld een mini-ei maken van klei of een ladekastje van een blokje hout. Aan het eind van deze route kunnen ze “mijn miNiATUUR museum” in elkaar zetten.

Het is de bedoeling dat kinderen er thuis verder mee aan de slag gaan. Via internet en sociale media krijgen ze tips en trucs om nog meer leuke onderdelen te maken. Het belangrijkste is natuurlijk dat hun eigen collectie schelpen, stenen of dino’s een mooie plek krijgt in hun mini-museum. Ze kunnen een foto opsturen van het eindresultaat en een leuke prijs winnen.

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen in workshops nog meer met hun mini-museum doen. De conservator vertelt bijvoorbeeld hoe een collectie tot stand komt en hoe je die moet beheren. Ze leren hoe je een tentoonstelling maakt en hoe je deze bekend maakt middels een mooie poster. Door deze workshops leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij het verzamelen, beheren en tentoonstellen van een collectie en op wat voor manier je het verhaal van een verzameling vertelt.

De voorjaarsvakantie duurt van 17 t/m 25 februari. In deze periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandag. Van dinsdag 20 februari t/m vrijdag 23 februari geldt de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Kinderen krijgen die dagen op vertoon van pake of beppe (of andere volwassene) gratis entree.

Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!