• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+)

25 januari 2024
Kidsproof zag deze bijzonder grappige musical die leuk is voor alle leeftijden. A JE TO!
Buurman & Buurman theater voor kinderen - Fotocredits: Annemieke van der Togt
Buurman & Buurman staan in heel Nederland in het theater en ze gaan verhuizen. Althans..als het ze lukt om dat grote rode toneelgordijn open te krijgen. Al in de eerste minuten is de hilariteit groot in de zaal. Ontdek deze vrolijke musical die écht heel leuk is voor alle kleine en grote Buurman & Buurman fans!

Kijk snel voor speeldata, locaties en tickets bij jou in de buurt!A JE TO!
Het lukt de stuntelige buurmannen alle meubels uit het hoekhuis met nummer 13 te verhuizen naar een nieuwe woning met balkon op het zuiden en separaat toilet. De droom van één van de buurmannen. Dat gaat natuurlijk niet zonder de nodige ontploffingen (de magnetron), struikelacties (over het tuinhekje) en een veel te kleine auto (hoe passen daar alle meubels in?!). Maar.... voor alles is een oplossing. Want A JE TO! blijft de lijfspreuk van de optimistische twee. Ze zingen er dan ook over: A JE TO! is Tjechisch voor als iets 'voor mekaar' is.

Buurman & Buurman in het theater

De buurmannen staan al heel wat jaren op het podium met uitverkochte zalen. Voor de 6e maal op rij brengen schrijver en regisseur Jelle Kuiper en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven. Wij zagen ze voor het eerst in het theater en snappen wel waar de populariteit van de onhandige klussers vandaan komt.Met hun grote clowneske schoenen en herkenbare rode en gele coltruien lijken ze absoluut op hun tv karakters. Tegelijkertijd wordt er ook goed gebruik gemaakt van het live element.

Een foto van het publiek maken voor het nieuwe huis van de buurman? Alle kids springen op en roepen "Cheese" zo hard als ze kunnen. Als de buurmannen elkaar weer eens kwijt zijn, in een hilarische bijna ouderwetse kluchtscene met heel veel deuren, weten de kinderen natuurlijk precies waar ze elkaar kunnen vinden "achter je buurman!"Door de leuke interactie met het publiek, de afwisseling met liedjes en natuurlijk alle onhandige en grappige scenes weten ze een uur lang veel plezier te brengen bij kleuters, kinderen én ouders.

Buurmannen geen buurmannen meer?
Zal er ook een oplossing komen als de buurmannen na de verhuizing tot de ontdekking komen dat ze nu helemaal geen buurmannen meer zijn?

Ontdek het bij deze vrolijke musical die leuk voor alle leeftijden is en aangeraden wordt vanaf 4 jaar. Buurman & Buurman gaan verhuizen is nog t/m 17 maart 2024 door het hele land te zien. Klik snel op de roze website button om te kijken wanneer ze bij jou in de buurt de boel op stelten komen zetten.


Naar de website