CORONA UPDATE: Hoe zit het met theatervoorstellingen, evenementen, musea etc.?

12 maart 2020
Corona Update - Gaat het door? Wat te doen? Beeld en Geluid en het Singer hebben al besloten de deuren t/m eind maart te sluiten. Hoe zit het verder bij ons in de regio?
Gezien de huidige situatie met CORONA in Nederland en de richtlijnen van RIVM, is het niet zeker of evenementen/activiteiten door kunnen gaan. Er zijn de nodige afgelastingen. Bekijk daarom altijd de site van de organiserende partij om te bekijken of het doorgaat!

De nieuwe richtlijnen van het kabinet zijn om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te cancelen en musea te sluiten. Dit geldt tot en met 31 maart 2020.

Filmtheater, Theater de Speeldoos en Beeld en Geluid hebben al bekend gemaakt te sluiten tot het einde van de maand.

Belangrijk
Check altijd eerst de website van de organiserende partij of de activiteit door gaat. Je komt op de site door op de pagina van jouw activiteit naar keuze op de roze websitebutton te klikken.

Tips
Voor kleinere evenementen en bijeenkomsten adviseren we een eigen afgewogen keuze te maken. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Wanneer je wel wat wilt ondernemen met je kinderen, hebben we leuke tips. Denk aan een heerlijke lente fietsroute; er staan mooie routes op de website. Of ga naar kleinschalige speeltuinen/kinderboerderijen. Ook fijn: samen met je kind aan de slag in de tuin.

Leuke tips voor thuis
Check ook de thuiscategorie op Kidsproof met heel veel knutseltips en andere leuke ideeën. Wij hebben heel veel leuke recepten, knutselideetjes, schminkvoorbeelden en spelletjes voor je verzameld. Zo maken we er maar het beste van tijdens deze Corona tijden.

Sterkte allemaal!




Tip: het is deze week de Nationale week zonder vlees, bekijk daarom ook onze vegetarische recepten waar kinderen van smullen, zoals de makkelijke zelf gemaakte pizzacata, of de vega noodles! Leuk om samen te maken :-)