De leukste kerstmarkten in en om Rotterdam

11 december 2023
Van kerstmarkten worden we altijd blij! Warme chocolademelk, leuke kersthebbedingetjes, vrolijke kerstliedjes, heel veel lichtjes, knapperende haardvuren, optredens en natuurlijk de kerstman himself... Kom alvast helemaal in kerstsfeer met dit overzicht van gezellige kerstmarkten, winterfairs en kerstfestijnen in de regio Rotterdam!
De leukste kerstmarkten en Winter Fairs in de regio Rotterdam

De Groene Kerstmarkt Trompenburg

8, 9 en 10 december
Op De Groene Kerstmarkt in Trompenburg vind je vele kraampjes met een link naar groen en mooie (handgemaakte) producten. Er is een sfeervol overdekt winterplein en een foodcourt. Hier smul je ook van erwtensoep, koffie, thee, glühwein, warme chocomel en nog veel meer lekkers uit de foodtrucks. Ook voor de kids is er genoeg te beleven.

A Dickens Christmas Fair Vlaardingen

9 december
Volop kerstsferen vind je ook tijdens A Dickens Christmas Fair in Vlaardingen. Een kerstmarkt in het Van Hogendorpkwartier met veel kraampjes en in kerstsfeer ingerichte winkels. Een van de grootste kerstmarkten in de regio! 

WinterFeest Barendrecht

9 december
Een echt winters kerstfeest vier je in de dorpskern van Barendrecht. Met heel veel kinderactiviteiten zoals Kerstmannen zoeken en een zweefmolen, een snuffelmarkt, muziek en zang en kerstkaraoke! 

Warme Wintermarkt in Gouda

10 december
Op de Warme Wintermarkt bij de creatieve broedplaats GOUDasfalt aan de rand van Gouda vind je naast heel veel cadeautjes ook winterse lekkernijen, kerstdeuntjes en vuurtjes om je aan te warmen. Gekregen cadeautjes waar je niet op zat te wachten kun je komen ruilen bij de cadeauruilmuur. 

Kerstmarkt Maassluis

9 en 10 december
Scoor in het Stadshart op de kerstmarkt in Maassluis alvast de leukste kerstcadeautjes terwijl je langs de vele kraampjes slentert! Er zijn heerlijke winterse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ook zijn er diverse optredens, zingende Dickensfiguren, kun je op de foto in een arreslee en nog meer leuks!  

Kerstmarkt Bleiswijk

Woensdag 13 december
Bij de traditionele kerstmarkt in Bleiswijk krijg je al struinend en shoppend een echt kerstgevoel. In de kramen vind je leuke hebbedingen van de lokale winkeliers, maar ook van andere partijen. Ook de kerstman komt langs!

Winterfair in Ahoy

Van 14 t/m 17 december verandert Ahoy in een grote overdekte kerstmarkt. Hier shop je al je kerstspullen, van (kinder)kleding tot woondecoraties en van speelgoed tot lekker eten. Ook kun je meedoen aan leuke workshops én genieten van heerlijk eten en drinken in de horecastands.


  

Kerstmarkt Kinderboerderij De Duiker

Vrijdag 15 december
Op het gezellige erf van Kinderboerderij De Duiker vind je allerlei foodproducten, handgemaakte spulletjes en leuke cadeautjes. Ook worden de lichtjes in de kerstboom ontstoken en klinken er live kerstliederen.

Kerstmarkt Overschie

Vrijdag 15 december
De Overschiese Dorpsstraat staat deze vrijdag weer vol met leuke kraampjes van deze gezellige kerstmarkt. Haal hier allerlei lekkers, glühwein en mooie kerstspullen. Ook de Grote Kerk is open, loop gerust binnen om de kerstsfeer te proeven!

Winterfair Gouda

15 en 16 december
De Goudse Sint-Jan is helemaal in wintersferen tijdens de leuke Winterfair in Gouda. Bewonder deze prachtige kerk van binnen terwijl je langs de stands met mooie spulletjes struint. Je steunt met je aankopen meteen een goede doel. Er is een foodplein en diverse optredens. Kinderen ontdekken het kerstverhaal o.a. tijdens een speurtocht, voorleesmoment en in de escaperoom! 

Winterfair Zwijndrecht

Zaterdag 16 december
Ga de kerstsfeer proeven tijdens de gezellige winterfair in Zwijndrecht. In de 75 kraampjes van de kerstmarkt op 16 december vind je de leukste spulletjes en lekkernijen. Ga op de foto met Olaf, Rudolph of de kerstman, luister naar de zingende kerstboom en naar verhalen van Charles Dickens. Ook zijn er straattheater en zijn er diverse optredens in de Apres Ski Tent en is er op zaterdagmiddag kindermiddag met leuke activiteiten.

Dickens Festijn en kerstmarkt Schiedam

Zaterdag 16 december
Schiedam is in 18e eeuwse kerstsferen tijdens het sfeervolle Dickens Festijn, met straattoneel, figuranten, zangkoren en kooplui in het historische decor van de Schiedamse binnenstad! Bezoek de gezellige kerstmarkt en geniet van warme choco en glüwein. Ook zijn er leuke kinderactiveiten.

Charloisse Winterfair

Zaterdag 16 december
2 dagen lang staan de sfeervol verlichte tenten aan de Charloisse Kerksingel vol met leuke hebbedingen, kerstartikelen en lekker eten tijdens de Winterfair. Er is live muziek en een hilarische kerstbingo, en misschien komt de kerstman ook nog even langs. 

Decembermarkt Dordrecht

Zaterdag 16 en zondag 17 december
Tijdens de supergezellige Decembermarkt in Dordrecht kun je in de sfeervolle houten kersthuisjes de leukste kerstproducten en -cadeautjes shoppen op de Grotekerksbuurt. Er zijn onder andere typisch Dordtse producten te koop. Smul ook van allerlei lekkers bij de foodtrucks naast de tuin van de Grote Kerk. 


Mis je een kerstmarkt in de regio Rotterdam en de Drechtsteden die hierboven zéker bij hoort te staan? Laat het ons weten via rotterdam@kidsproof.nl.

Ook zijn er in december weer superleuke kerstvoorstellingen, kerstshows, lichtjesroutes en andere leuke kerstuitjes. Kijk even in onze Uitagenda!


Veel kerst- en winterpret!