• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Jill had een feestje op grote hoogte bij Adventure City

26 september 2022
Mijn jongste was onlangs jarig en dus gingen we op zoek naar een leuk kinderfeestje. Ze houdt erg van klimmen, een partijtje bij een klimpark is dan ook favoriet. Het werd Adventure City in Rotterdam. Hier vind je voor elke leeftijd een geschikt parcours én je kunt er zowel binnen als buiten klimmen. Ideaal dus voor een kinderfeestje!
Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en staat er een speciale verjaardagtafel en limonade voor ons klaar. De kids krijgen bandjes om hun pols die aangeven op welke onderdelen ze zich mogen uitleven. Wij hebben het Gorilla-feestje geboekt, wat betekent dat we ook de spannende Rollercoaster en de vrije val mogen doen.Nadat de kids wat hebben gedronken volgt een instructiefilm voor het klimmen, waarna de kids door een instructeur in een harnas worden gehesen en de helm op gaat. Na nogmaals een uitleg over het klimmen - het is duidelijk dat veiligheid hier voor alles gaat - stuiven de kids het park in.In het indoor gedeelte wordt de toren als eerste beklommen. Vanuit daar gaat er een coole zipline naar buiten. Omdat we prachtig weer hebben, blijven we daarna buiten klimmen. Daar is ook genoeg uitdaging! De kids komen steeds met enthousiaste verhalen terug van een van de parcoursen. Die zitten dan ook vol creatieve hindernissen, zoals fietsen over een touwtje en op een paardrijzadel of via boksballen naar de overkant!De Rollercoaster en de vrije val van 20 meter zijn echt het állercoolst maar ook het állerspannendst! Daar komen ze toch een beetje witjes van terug. Wat extra leuk is: voordat je de vrije val maakt, kun je je e-mailadres doorgeven en dan krijg je het filmpje van je vrije val toegestuurd! Een mooie herinnering! Én natuurlijk het bewijs dat je het echt gedaan hebt, mochten ze thuis niet geloven dat je 20 meter naar beneden bent gesprongen. Voor de Rollercoaster heb je overigens wel een speciaal bandje nodig. Deze is bovendien net als de vrije val alleen op bepaalde tijden geopend. Binnen in de hal hangt een whiteboard waarop je de tijden kunt checken wanneer je de vrije val kunt maken en wanneer je van de Rollercoaster af kunt suizen.Na twee en een half uur klimmen (wat volgens de kinderen natuurlijk véél te kort is!), vallen ze aan op het avondeten. Patat, een snack en een ijsje verdwijnen in no-time in de hongerige magen.En dan moeten we toch echt weer naar huis. Maar we gaan zeker nog eens terug, de kids hebben nog lang niet alles kunnen doen! Op een regenachtige zondagmiddag maar eens het indoor-gedeelte uitproberen.

Om een kinderfeestje te vieren is Adventure City echt een aanrader:
• Het klimpark is ruim opgezet en heeft heel afwisselende parcouren, op verschillende hoogtes en voor verschillende niveaus. Ook voor volwassenen is het een superleuk en uitdagend uitje! 

• Zowel binnen als buiten is er een fijn terras met wifi. Dus als je zelf niet meeklimt, kun je er onder het genot van een drankje en een bitterbal kijken naar iedereen die de parcoursen bedwingt.

• Wij hadden mooi weer, maar al had het geregend, dan hadden de kids evengoed volop kunnen klimmen in het indoor-gedeelte. Ideaal dus voor een kinderfeestje, want weer of geen weer, het kan altijd doorgaan.

Wil jij ook wel zo'n klimfeestje? Check de site van Adventure City voor alle mogelijkheden.