Lammetjesdagen in Twente!

24 februari 2024
In Twente zijn er weer allerlei lammetjesdagen bij verschillende boerderijen en schaapskooien. Wij hebben ook voor 2024 weer een overzicht gemaakt!
Lammetjes
Bij de verschillende boerderijen en schaapskooien kijk en knuffel je natúúrlijk zoveel mogelijk lammetjes, je mag ze soms zelfs een flesje geven en vaak zijn er nog veel meer gezellige activiteiten. Zodra er meer bekend zijn, vullen we het rijtje aan!

Boerderij Hof Espelo | 17 april

Woensdag 17 april kun je lammetjes aaien bij de boerderij van Hof Espelo in Enschede. In 3 groepen gaan de kinderen samen met vrijwilligers naar de boerderij. De middag is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Wel even aanmelden. Tip: trek niet je schoonste kleding aan.

Kinderboerderij De Höfte | 5 maart

Op kinderboerderij De Höfte worden vanaf 1 maart lammetjes geboren. Als moeder en kind zijn bijgekomen van de bevalling kan je ze komen bewonderen. Vanaf ongeveer 5 maart lopen ze samen op de knuffelweide en zijn bezoekers van harte welkom. Ze zijn door maandag t/m geopend van 8:30 tot 16:30 uur. Op zaterdag van 9:00 tot 12:00. Dan even pauze en weer van 15:00 tot 16.30. Op zondag van 09:00 tot 16.30 uur.

Schaapskooi Twilhaar | 3 maart

Op zondag 3 maart kun je van 12:00-16:00 op kraamvisitie bij de schapen en lammetjes in Schaapskooi Twilhaar. Ook zijn er diverse kraampjes en een gezellig randprogramma. De herder verteld jullie graag meer over zijn werk met de schapen en honden. Natuurlijk kun je ook op de foto!Schaapskooi De Sprengenberg | 17 maart

Ook gelegen op de Sallandse Heuvelrug organiseren ze hier op de Sprengenberg op zondag 17 maart een lammetjesfeest!
Je kunt een stoere herder-knapzak knutselen, een schilderijmaken met schapenvacht en een selfie maken in de lammetjes-photobooth! Wel even aanmelden van te voren. 

Kinderboerderij Dondertman | n.t.b

Ik de knuffelwei van kinderboerderij Dondertman mag je tussen de pasgeboren geiten en schapen lopen. Ook kun je deze dieren voeren. Het voer is verkrijgbaar in de kantine of aan de kassa. En daarnaast kun je ook heerlijk spelen bij deze kinderboerderij.

Schaapskooi Stroothuizen | n.t.b. 

Bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp is staan zowel de lammetjesdag als de schaapscheerdag op de planning. Kun je niet zolang wachten? Breng dan eerder een bezoekje aan deze mooie schaapskooi met speeltuin en belevingspad. Ze gaan vanaf 13 april weer open. Echt een aanrader!  De Flierefluiter | 29 april t/m 3 mei

In de meivakantie kun je naar de Lammetjesdagen bij De Flierefluiter in Raalte. Met op 29 april schaapscheerdersdag, op 30 april een houtzaagkunstenaar mei en van 29 april t/m 3 (6,7&8) mei een Ambachtenmartkje. De hele week zijn er super veel lammetjes en je kunt je ook laten sminken.  

Schaapskooi Haaksbergen | 1 april

Het is weer Lente in de Kooi! Bij schaapskudde Haaksbergen worden wel 400 lammetjes geboren. Op deze dag kun je ze voeren en aaien. Ook is er een schapendrijf demonstratie, een roofvogelshow en een braderie. 


Kinderboerderijen

Natuurlijk zijn er op de kinderboerderijen ook jonge dieren zijn om te aaien of knuffelen! Zoals hieronder bij Kinderboerderij Scholtenhagen in Haaksbergen.

 
Kinderboerderij Scholtenhagen - Haaksbergen

Veel knuffel- en aaiplezier!