Lammetjesdagen in Twente!

6 maart 2023
In Twente zijn er weer allerlei lammetjesdagen bij verschillende boerderijen en schaapskooien. Wij hebben ook voor 2023 weer een overzicht gemaakt!
Lammetjes
Bij de verschillende boerderijen en schaapskooien kijk en knuffel je natúúrlijk zoveel mogelijk lammetjes, je mag ze soms zelfs een flesje geven en vaak zijn er nog veel meer gezellige activiteiten. Zodra er meer bekend zijn, vullen we het rijtje aan!

Boerderij Hof Espelo | 8 en 15 maart 

Woensdag 8 en 15 maart kun je lammetjes aaien bij de boerderij van Hof Espelo in Enschede. In 3 groepen gaan de kinderen samen met vrijwilligers naar de boerderij. De middag is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Wel even aanmelden. Tip: trek niet je schoonste kleding aan.

Kinderboerderij De Höfte | dagelijks

Op kinderboerderij De Höfte zijn lammetjes geboren. Kom jij ze bewonderen en knuffelen? Ze zijn dagelijks geopend van 8.30 tot 16.30 uur (op zaterdag en zondag van 09.00 - 16.30 uur).Kinderboerderij Dondertman

Ik de knuffelwei van kinderboerderij Dondertman mag je tussen de pasgeboren geiten en schapen lopen. Ook kun je deze dieren voeren. Het voer is verkrijgbaar in de kantine of aan de kassa. En daarnaast kun je ook heerlijk spelen bij deze kinderboerderij.

Schaapskooi Stroothuizen | n.t.b. 

Bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp is staan zowel de lammetjesdag als de schaapscheerdag op de planning. De lammetjesdag staat gepland op zondag 30 april en het schaapscheren op zondag 4 juni. Kun je niet zolang wachten? Breng dan eerder een bezoekje aan deze mooie schaapskooi met speeltuin en belevingspad. Ze gaan binnenkort weer open. Echt een aanrader!  De Flierefluiter

In de meivakantie kun je naar de Lammetjesdagen bij De Flierefluiter in Raalte. Met op 1 mei schaapscheerdersdag en van 2 tot en met 4 mei demonstratie schapendrijven. 

Kinderboerderijen

En vergeet niet dat er op de verschillende kinderboerderijen ook jonge dieren zijn om te aaien of knuffelen? Zoals hieronder bij Kinderboerderij Scholtenhagen in Haaksbergen.

 
Kinderboerderij Scholtenhagen - Haaksbergen

Veel knuffel- en aaiplezier!
Liefs Lotte