Corona | Kinderuitjes die weer kunnen en open zijn

30 mei 2020
CORONA-UPDATE Na de versoepeling van de corona-maatregelen zijn steeds meer kinderuitjes weer mogelijk en open. Bekijk ons overzicht van locaties voor kinderen die weer open zijn. Zo kun je er weer een keer samen met je kinderen op uit!
Corona | Kinderuitjes en locaties die weer kunnen en open zijn!

Kinderuitjes die weer kunnen en open zijn - Update

Na de versoepeling van de coronamaatregelen zijn er weer kinderuitjes die kunnen en mogen. Wil je weten welke locaties voor kinderen weer open zijn en veilige activiteiten aanbieden die coronaproof zijn? Houd dan Kidsproof in de gaten, we werken deze informatie continue bij zodat de info zo veel mogelijk up to date is.

Let op: check altijd eerst de website van de locatie zelf (via de roze button) om de actuele status te bekijken. Het kan zijn dat zij op een later moment toch andere maatregelen moeten treffen i.v.m. het coronavirus.

RADIO VRIJSTAAT
Maak je eigen podcast bij RADIO VRIJSTAAT en laat iedereen horen wat jij te vertellen hebt! Met twee opnamestudio’s, twee redactiekamers en een radiokantine heeft RADIO VRIJSTAAT alles wat een radiomaker nodig heeft. NIEUW! Een exclusief bezoek voor het hele gezin. Twee uur lang hebben jullie de radiostudio voor jullie zelf, leert de Vrijstaat-dj je de kneepjes van het radiovak en nemen jullie een eigen podcast op.

Corona kinderuitjes die weer open zijn

Geofort
Wist je dat dit Forteiland wel zes voetbalvelden groot is? Dat betekent veel buitenruimte voor verschillende leuke activiteiten en exhibits. Kom in de weekenden en in de zomervakantie naar Geofort waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie! Kies uit het ochtend- of middagarrangement en maak je bezoek compleet met picknicklunch of sfeervolle borrelbox.

Op naar de bioscoop
Zak weer lekker weg in de mooie stoelen van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht! De bioscoop is weer open en dat betekent dat je kunt genieten van de leukste familiefilms. Geniet bijvoorbeeld van het avontuur van Wickie de Vicking in 'Wickie en het Magische Zwaard', volg het verhaal van de twee elvenbroers in 'Onward', of bekijk in 'Sonic the Hedgehog' of de slechterik kan worden gestopt.

Kanoën bij De Rijnstroom

Stap samen in een kano en ontdek al peddelend de mooiste plekjes van Utrecht! Huur je vaartuig bij Kanoverhuur de Rijnstroom en maak een prachtige tocht over de Krommerein. Er mogen maximaal 2 personen in een boot. Een gezin is daarbij een uitzondering. De horeca langs de kant is nog gesloten, maar picknicken aan het water is misschien wel net zo leuk!Nationaal Bomenmuseum
Een enorme bomentuin van 58 voetbalvelden groot, een coole boomhut, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater. Kom naar het Nationaal Bomenmuseum en laat je verwonderen door het bomenrijk! De ideale plek om alle energie kwijt te kunnen én met lekker veel ruimte!

Bezoekje aan de bieb 
De eerste locaties van de bibliotheken zijn weer open. Tijd om wat nieuw leesvoer in huis te halen! In een aantal vestigingen kun je weer terecht om boeken en andere materialen te lenen of om boeken in te leveren. Er mogen nog niet te veel mensen in de bieb, dus het blijft voorlopig nog even bij een functioneel bezoek.

Bibliotheek Neude
Deze locatie is in elk geval weer toegankelijk! De vernieuwde Bibliotheek Neude kan eindelijk haar schoonheid tonen aan het publiek. Je kunt hier niet alleen terecht voor heeeeel veel kinderboeken maar ook voor leuke activiteiten. Vanaf juni is er van alles te doen! Doe mee aan workshops, films, voorleesmiddagen en nog meer!Het Nationaal Militair Museum
Ontdek in dit superstoere, ruim opgezette museum in Soesterberg de wereld van de krijgsmacht! Leef je uit in een F-16 simulator, leer NATO-taal, maak je eigen buskruit of schakel vijandelijke tanks uit! Naast veel activiteiten heeft het Nationaal Militair Museum 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Leuk en leerzaam!

Museum Speelklok
Nog een museum waar vanaf 1 juni weer geluiden zijn te horen, hele vrolijke geluiden nog wel! Tijdens een bezoek aan Museum Speelklok hoor je vanuit alle hoeken van het museum de vrolijke klanken van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Begin je bezoek met een Muzikale Tour om vervolgens het Museumcafé of de Muzikale Expositie te ontdekken. Ga muzikaal de zomer tegemoet! 

Bootje huren bij Greenjoy
Bij Greenjoy kun je een ruime 6 tot 8-persoons fluistersloep huren om Utrecht via het water te ontdekken. Vaar met de elektrische boot langs de terrassen en de werfkelders van de Oudegracht, of zoek de beschermde natuur op richting Rhijnauwen! Bereid je goed voor en neem zelf desinfecterende doekjes mee om de stekker, het stuur en de gashendel schoon te maken.De Boswerf
Midden in het prachtige bos van Zeist kun je de natuur bewonderen en kunnen de kids genieten van het spannende speelbos! Er zijn geheimzinnige bosjes, verstopplekjes, spannende paadjes en nog veel meer. Op woensdag, donderdag en vrijdag is De Boswerf voor een beperkt aantal bezoekers weer geopend. Het terras blijft nog gesloten, maar daarvoor in de plaatst is er de horeca to go.

Sonnenborgh
Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd? Je komt erachter op Sonnenborgh waar je de sterren bijna kunt raken. Een tablet is je gids, stelt vragen, daagt uit en geeft verdieping.


Naar de speeltuin

Klimmen, klauteren, rennen en springen. Veel speeltuinen zijn weer open! Bekijk hier de speeltuinen in Utrecht die in ieder geval weer open zijn!

Kinderwinkels
Bijna alle kinderwinkels in en om Utrecht zijn gewoon OPEN!

Liever binnen blijven?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ben je waarschijnlijk veel meer aan huis gekluisterd dan normaal. Op zoek naar ideetjes om binnen te doen met je kids? Wij verzamelden maar liefst 50 leuke tips & ideeën om binnenshuis met kinderen te doen. Lees ze snel!

Foutje ontdekt?
Heb je een foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen? Stuur dan een mailtje naar utrecht@kidsproof.nl

Fijne dag!

Corona virus kinderuitjes open tips