Kinderkamer inrichten? Houd hier rekening mee!

27 februari 2020
Als ouder wil je natuurlijk dat je kleine heerlijk slaapt. Een goede nachtrust is tenslotte van essentieel belang op de prestaties en ontwikkeling van je kind. Een onderdeel van een fijne nachtrust voor een kind is een fijne kinderkamer. In deze Blog lees je tips hoe je een optimale kinderkamer inricht.
  1. Meten is weten

Een kinderkamer is doorgaans niet de grootste ruimte in huis. Bij het inrichten van een kinderkamer is het hierom belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je te besteden hebt. Zorg ervoor dat je de maten van je kamer goed in kaart hebt. Zo heb jij een duidelijk beeld hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en kun je goed voorbereid op jacht naar passend meubilair.

  1. Kleuren kiezen

Voor je echter de meubels bij elkaar kunt sprokkelen, is het van belang om vooraf een kleurenpalet samen te stellen. Je kunt voor een toffe themakamer gaan. Het probleem hiervan is dat dit niet tijdloos is. Ga daarom voor neutrale kleuren, passend bij je kind. Laat hem of haar vooral ook zelf mee beslissen! Zij weten uiteraard als geen ander hoe zij hun kamer het liefst zien.

  1. Geschikt meubilair

Afhankelijk van de leeftijdsfase kun je een keuze maken welk meubilair er nodig is. Staat je kind op het punt om naar school te gaan? Dan mag een bureau natuurlijk niet ontbreken. Door het bureau bijvoorbeeld onder een hoogslaper te plaatsen maak je van vierkante, kubieke meters. Handig! Schaf het meubilair aan passend bij je samengestelde kleurenpalet om eenheid te creëren.

  1. Donkere ruimte

Een donkere kamer is een van de basisprincipes van een goede nachtrust. Je wilt natuurlijk niet dat je kind zomers rond 5 uur gewekt wordt door de vroege ochtendzon. Bij een kleine slaapkamer inrichten horen dus ook goede kindergordijnen. Deze dienen naast verduisterend ook veilig te zijn. De kindergordijnen van Veneta.com zijn een erg goede optie. Deze beschikken over een kindveiligheidssysteem, waardoor het koord losschiet zodra er druk op komt te staan.

Vele plezier en succes met het inrichten van de kinderkamer! 

Denise & Co.