22x Eropuit in september en begin oktober

19 september 2023
Het bruist in en om Amsterdam! Wat een berg lieve, leuke en mooie theater- en muziekvoorstellingen zijn er deze maand! We delen ze graag met jullie. En natuurlijk ook al die andere najaarstips.

Speelgoed van het Jaar 2023

Help, welk speelgoed is nu écht leuk? Ook dit jaar selecteerde de vakjury van Speelgoed van het Jaar winnend speelgoed. Maar liefst 17 categorieën met mooi, verrassend speelgoed voor alle leeftijden! Wat is jullie favoriet?

Low Food Festival bij Move

Tijdens de eerste editie van het Low Food Festival op 23 en 24 sept, dompelen kids zich onder in de wereld van de gastronomie. Leer kooktricks in de Kinder Kookstudio, doe mee aan een proeverij, de groentebingo of andere workshops!

Huur een sloepje of bootje

Op 7 locaties door Amsterdam liggen de sloepen van Mokum Bootverhuur klaar voor een tochtje. Ontdek de grachten vanaf het water, terwijl de kids zich vermaken met een potje bingo. Een vaarbewijs is niet nodig!

Nieuw: STRAAT Museum

Dit pareltje is nieuw op Kidsproof! STRAAT is het museum voor street art en graffiti. Ontdek de verhalen achter de 160 werken van 150+ kunstenaars! En extra bijzonder: de kunstwerken worden allemaal live op locatie gemaakt. Met gratis kinderspeurtocht.

Voorstelling: Slinger (4+)

Deze grappige, hartveroverende show met acrobatisch spel is als ieders droom. In de Meervaart worden kinderen op 24 september aangespoord om te stoeien, ravotten en fantaseren. Over lef, zonder ouders leven en vriendschap .

Familieconcert: Zuco 103

Kom in de sfeer van een gezellige, warme zomeravond in het BIMHUIS! Zangeres Lilian Vieira zingt liedjes die net zo zonnig klinken als Brazilië, het land waar ze geboren werd. Dansen, zingen en grooven jullie mee zondag 8 oktober?

Winactie 'De Geheime Club'

Altijd al eens achter de schermen willen kijken bij het theater en als VIP op de eerste rij willen zitten? Bijlmer Parktheater verloot samen met Kidsproof een VIP kids arrangement voor 'De Geheime Club' (6+) op 23 oktober!


Nieuw: Caja de Fiesta

Op zoek naar een onbezorgd kinderfeest voor jouw kind? Huur een themakist bij Caja de Fiesta! Je krijgt dan een draaiboek vol activiteiten, een kist vol met spelmaterialen en gave versiering. Alles uiteraard in het gekozen thema!

Hoe werkt de wereld?

Hoe werkt je been? Of een game? En het weer? Tijdens Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober kan je op zoek naar antwoorden op deze én vele andere vragen. Op diverse locaties in Nederland kun je dan zien,leren en dóen!

Doe mee in Atelier Soekot

In het Joods Museum junior staat begin oktober een loofhut. Het is namelijk Loofhuttenfeest (ook wel Soekot)! Kinderen mogen op 1 oktober helpen met de versiering ervan. Als hij af is, kun je hem de hele week nog bewonderen.


ArtZuid knutselfeestje

Op zoek naar een origineel en creatief kinderfeestje? Neem alle genodigden mee naar ArtZuid! Hier kun je samen aan de slag met de knutselopdracht. Ga je voor een sprookjesthema, een dierenthema of iets totaal anders? Voor Kids van 5 t/m 15 jaar.

Workshopreeks Zin In!

In deze serie van OCCII Kinderpret leren kinderen wat zintuigen betekenen. Met grappige proefjes, knutsels, beweging, meditatie en een expeditie leren ze over horen, zien, voelen en meer. En ook ouders krijgen een zintuigelijke ervaring!


Pompoenenmaand

De hele maand oktober zit bij Pluktuin Amstelveen vol met pompoenactiviteiten! Van pompoenen uithollen, tot pompoenen proeven en het jaarlijkse Halloweenfeest. Geniet iedere dinsdag t/m zondag van alles wat de oranje vrucht te bieden heeft.

SoWhat Kinderconcerten

Kinderen van 1 t/m 92 jaar opgelet! Elke eerste zondag van de maand kun je genieten van familieconcerten in het Zonnehuis. Dat betekent een uur lang klappen, dansen, spelen, zingen, luisteren.. en iedereen mag meedoen!


Aapjeskooi gym

Lekker gymmen met je kleintje in een gymzaal vol toestellen doe je bij Aapjeskooi! Fantasierijke lesthema’s, leerzame oefeningen, leuke spelletjes en flexibel inschrijven met leskaarten voor kinderen van 1,5 t/m 6 jaar.

Minicursus ponyrijden

Droom je van ponyrijden en ben je gek op pony's? Kom dan een minicursus doen op de gezellige manege Waveren. Met lieve pony’s en juffen ga je rijden, poetsen en zadelen. Het zijn 4 lessen op zondag. Geschikt vanaf 6 jaar.

Samen iets moois maken!

Een bamboezella, sleutelhanger, masker of pop-up boekje maken of je eigen pindakaassmaak bedenken. Dit en nog veeeel meer toffe activiteiten doe je dit weekend op het Ambacht in Beeld Festival. Entree gratis < 13 jaar.


Kinderboekenweek

Op 4 oktober begint de Kinderboekenweek! Met heel veel leuke activiteiten in de bieb, bij boekenwinkels en in theaters. Kijk hier waar er voorgelezen wordt én waar je de liefste, mooiste en leukste boeken leent of koopt.

Boek alvast voor de herfstvakantie


Gratis museumkamp

Speciaal voor creatieve kinderen organiseert Amsterdam Museum het museumkamp! Met een gratis en super leerzaam programma kunnen kids van 9 tot 12 jaar al hun creativiteit kwijt. Op de planning staat een supertof kunstwerk!

ArtZuid ART CAMP

Er komt weer een kunstkamp van ArtZuid aan! Deze herfstvakantie kunnen kinderen vijf dagen aan de slag als echte kunstenaar. Op allerlei plekken doen ze inspiratie op en leren ze over materialen om uiteindelijk zelf kunst te maken!

Herfstkamp: Musical4Daagse

Deze vakantie schallen de musicalliedjes weer door Schouwburg Amstelveen! Van 23 t/m 26 oktober zijn kids van 6 t/m 12 jaar welkom om te zingen, dansen en acteren. Vier dagen lang wordt er gewerkt aan een voorstelling voor echt publiek!

Great American Circus

De absolute wereldtop op circusgebied schittert tijdens de herfstvakantie (14-29 okt) bij het Great American Circus in Hoofddorp. Kom en geniet van deze fantastische familieshow! Via Kidsproof ontvang je €10 korting per kaartje. Reserveer nu mét €10 korting pp!

Voor alle uitjes in september, klik door op de roze button! Naar de website