Op berenjacht door de buurt!

26 maart 2020
Er is een superleuk initiatief voor kinderen overgewaaid uit het buitenland en ineens razend populair in Nederland. Ook in onze regio zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen in hun eigen plaats op berenjacht kunnen.
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Houd dus 1,5 meter afstand en ga niet in grote groepen lopen. Het is ook niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat! Iedereen kan via dit formulier of als je in Gelderland woont via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het landelijke overzicht bij kunnen, maar ondertussen kun je natuurlijk gerust met de kinderen op zoek naar beren in de wijk! Ik heb al meerdere foto's voorbij zien komen van beren in Apeldoorn, Deventer en Zutphen!

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen! Je kunt deze bijvoorbeeld (online) kopen bij Boekenwinkel Nawijn & Polak!

Veel plezier met de berenjacht!

Lieve groetjes,
Patricia