Cinekid komt weer naar Filmhuis De Keizer

24 september 2018
Ook deze herfstvakantie komt hét Filmfestival voor de jeugd weer naar Filmhuis De Keizer in Deventer! Negen dagen lang staat Filmhuis De Keizer in het teken van Cinekid. Kinderen van alle leeftijden kunnen films komen kijken, meedoen aan een toffe workshop en natuurlijk kun je ook tijdens Cinekid genieten van het befaamde filmontbijtje!
Wij zijn sowieso gek op Filmhuis De Keizer, het is een heerlijke plek om met kinderen een filmpje te kijken. Het is kleinschaliger dan een bioscoop terwijl de filmbeleving hetzelfde is. Extra leuk maakt het dat er vaak speciale kinderactiviteiten rondom de films worden georganiseerd. En tijdens Cinekid al helemaal! Iedere dag mag je voordat de film begint komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker, je eigen fantasiebeest of maak een tekening in laagjes. Maar er is meer te doen!

Filmontbijtje
De dag chill beginnen met ontbijten in je pyjama in Filmhuis De Keizer! Zondag 21 oktober om 9.30 uur is een pyjama ontbijt met daarna de film Casper & Emma en woensdag 24 oktober om 9.00 uur voorafgaand aan de film de Grote Boze Vos. Benieuwd hoe zoiets gaat? Lees dan de blog die wij schreven over het pyjamaontbijt.

Lopen in je eigen tekening
Donderdag 25 oktober kun je mee doen met de Workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Maak eerst een tekening en daarna word je voor een groen scherm gefilmd terwijl je speelt dat je in jouw tekening staat. Het lijkt dan net alsof je door jouw eigen tekening wandelt, rent, zwemt of zweeft. En zie je zelf terug op het grote scherm, na afloop van de films wordt het resultaat vertoond op groot scherm in de filmzaal!



De films die je kunt komen kijken:

Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen nootjes is een heerlijke familie film ( 4 - 8 jaar). Wanneer de pad inspecteur Gordon met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp.

Los Bando is een komische road-movie over een band die mee gaat doen aan een talentenjacht ( 6- 14 jaar). De tieners Axel en Grim dromen er al jaren van om mee te doen aan de Noorse talentenjacht voor rock muzikanten. Grim drumt en Axel zingt en speelt gitaar en samen vormen ze de band Los Bando. Ze houden een auditie voor een bassist, maar de enige die op komt dagen is Thilda die cello speelt. Ze worden in een ‘geleende’ camper naar Tromsø gebracht door Martin die helemaal geen rijbewijs heeft! Op weg naar het noorden staan hen nog meer verrassingen te wachten. De zo rustig begonnen tocht wordt een crazy race, met ongeruste ouders en de politie op hun hielen en met hilarische situaties.



Beestenboel met 5 korte fantasievolle animatiefilms over dieren voor de kleine bezoekers van Cinekid ( 3 – 6 jaar). Kom samen kijken naar 'Het Kleine Vogeltje en de Rups', 'Fred en Anabel', 'Luchtvruchten', 'KUAP', 'Octopus' en 'Tijgertje'.

De Buurtspion is fantasievolle animatiefilm over de detective Agatha Christine (vanaf 6 jaar). Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.



De Grote Boze Vos is een nieuwe vrolijke animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine (vanaf 6 jaar) Hartverwarmend en doldwaas, alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. 

De Koningin van Niendorf is een film voor de oudere kids over een zomer vol avonturen van de 10 jarige Lea (vanaf 9 jaar).
Lea van 10 is niet zo’n ‘meisjes-meisje’. Ze wil lid worden van de club jongens in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen. De film vertelt met realistische emoties en met prachtige shots van het platteland, over een serieus, authentiek meisje, dat de wereld om haar heen nieuwsgierig observeert.



Casper en Emma Maken Theater is een vrolijk avontuur van de beste vriendjes (vanaf 4 jaar). Elk jaar zamelt de school van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De klas van Casper en Emma verzint een idee zodat ze een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk krijgen Mevrouw Konijn, Welpje en de andere knuffels een bijzondere rol in het stuk. 

En dan de film die wij zeker weten gaan zien tijdens Cinekid: Wad, Overleven op de Grens van Water en Land Dit is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk!