Handige dagindeling voor thuisblijfdagen!

16 maart 2020
Mijn kinderen zijn de liefste van de hele wereld. Ik ben stapel gek op ze, echt waar! Maar 3 weken met z’n allen thuis zitten… Poeh dat is toch even slikken! Uiteraard blijven we met z’n allen zoveel mogelijk thuis, want alleen zó vertragen we de verspreiding van het coronavirus. Maar misschien vraag jij je wel (net als ik) af hoe je het allemaal in vredesnaam gaat doen.
Natuurlijk hangt het er helemaal vanaf hoe oud je kind is, maar eigenlijk geldt voor alle kinderen: ze houden van duidelijkheid, structuur en ritme. In de klas gebruiken ze niet voor niets een vast dagprogramma. En dáár kunnen we thuis ook best iets van gebruiken! Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn, blijven ze lekker bezig én kan jij zelf ook nog even iets doen.

Hier alvast een opzet van een handige dagindeling die je als basis kunt gebruiken voor jullie eigen dagstructuur:Pas hem lekker aan op de leeftijd van kinderen, de hoeveelheid schoolwerk die ze vanuit school gaan krijgen én je eigen ritme. Het is handig om je dagindeling samen met je kind(eren) te bespreken. Schrijf hem samen op, laat de kids hem versieren (zijn ze weer even bezig) en hang ‘m op de deur. Gebruik de klok - of een eierwekker als je kind nog geen klok kan kijken - om je vast te houden aan deze structuur. Je kunt natuurlijk ook je eigen tijden toevoegen:De komende tijd zal ik nog veel meer handige blogs posten. Zie ook 50 leuke dingen om thuis te doen met kinderen.

Veel succes (en een beetje sterkte ;-) )!

Lieve groetjes,
Patricia