Sneeuwmannetjes van doppen?Terug naar het overzicht

Bewaar bierdopjes of doppen van lege melkpakken goed. Je knutselt er hele leuke sneeuwmannetjes van.
Wat heb je nodig?
Doppen van kartonnen melkpakken (of yoghurt, of drinkyoghurt etc) of doppen van bierflesjes, een zwarte, watervaste stift, een rode en een oranje pijpenrager, grijs of zwart karton, wit karton, zilver cadeaulint, plakband, een schaar en lijm. 

Hoe maak je de sneeuwmannetjes?
Teken op een van de doppen met de zwarte stift drie knopen. Teken op een andere dop de ogen en de mond. Knip een klein stukje van de oranje pijpenrager af en plak dit op het gezichtje als neus.

Knip nu een smal strookje uit het witte karton en smeer dit in met lijm. Bovenaan plak je hier het hoofdje (dop) op. Wikkel nu, onder deze dop, een stukje rode pijpenrager om het karton als das. Plak vervolgens de andere twee doppen op het strookje karton. Knip een hoedje uit het zwarte of grijze karten en plak deze op het hoofdje van de sneeuwman. Laat even drogen.

Als het sneeuwmannetje goed droog is, draai je het om en maak je aan de achterkant een lusje van het cadeaulint. Dit plak je het makkelijkst vast met plakband. Nu kun je de sneeuwmannetjes ophangen. Leuk voor in de kerstboom!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voetjebal Extra Locatie

Voetjebal Extra Locatie

Voetjebal is enorm populair! Daardoor hebben ze een nieuwe zaal geopend binnen hun locatie Stratum. Wil jij samen met jouw kindje komen Voetjeballen. Dat kan! Op 11 en 18 december geven ze twee GRATIS proeflessen in de Fontys sporthogeschool Eindhoven!

Schrijf je in voor deze proefdagen