Cursus Sociale vaardighedenTerug naar het overzicht

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar aangeboden door JGZ Almere.
De sociale vaardigheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die het reguliere basisonderwijs volgen en onhandig zijn in hun contacten met anderen. Ze maken bijvoorbeeld moeilijk vrienden, pesten of worden gepest en zijn snel boos of verdrietig.

Het doel van de sociale vaardigheidstraining is onder meer: Het opdoen van positieve ervaringen in het aangaan van sociale contacten. Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Het herkennen van eigen gedachten, gevoelens en gedrag, en die van anderen. Het bewust worden van de invloed van gedachten en gevoelens op gedrag. Het aanleren van vaardigheden om met gedrag om te gaan.

De training wordt gegeven door twee opvoedadviseurs van JGZ Almere en omvat in totaal 10 bijeenkomsten van anderhalf uur. Er zijn ook twee ouderbijeenkomsten. Na aanmelding vindt een intakegesprek plaats om samen met de docente te bekijken of de training geschikt is voor uw kind. Uit dit intakegesprek blijkt ook wat de hulpvraag is van uw kind. In tien bijeenkomsten leren de kinderen nieuwe, praktische vaardigheden. Ook richten de trainers zich met elk kind op het onderdeel waar het minder goed in is. De ouders en de school worden eveneens bij de training betrokken. De kinderen krijgen huiswerk mee om het geleerde meteen in praktijk te oefenen. De training wordt afgesloten met een diploma en een afsluitend gesprek.

Voor wie? De training is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die regulier basisonderwijs volgen en ‘onhandig’ zijn in hun contacten met anderen. Hoeveel bijeenkomsten? De training bestaat uit totaal tien bijeenkomsten van anderhalf uur. 

Voor aanmelden en meer informatie klik je op de roze website-button.

Er zijn rondom Almere heel veel buitenactiviteiten om te doen. Kijk maar eens hier!

JGZ Almere


Almere
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Prentenboekjesfestival

Prentenboekjesfestival

Kom op 23 februari naar het Prentenboekjesfestival bij Kunstlinie. Een vrolijke prentenboekenstad vol bekende figuren.

Met twee hele leuke voorstellingen! Speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar.

Coco kan het en Dikkie Dik