WormenbakTerug naar het overzicht

Regenwormen observeren!
De grond zit er vol mee en heel af en toe, als het bijvoorbeeld flink geregend heeft, laat een regenworm zich even bovengronds zien! Ze zijn supernuttig voor de tuin want door het maken van de gangetjes waar ze doorheen kruipen "verluchten" ze de grond en kan het regenwater diep in de grond zakken.

Ben je benieuwd hoe dat er uit ziet met al die gangetjes en ben je benieuwd wat regenwormen nog meer allemaal doen? Maak dan een wormenbak! Het is heel simpel en voor kinderen een waar feestje om de bewoners te zoeken!

Neem een doorzichtige glazen vaas of een plastic bak waar je goed doorheen kunt kijken. Zet in het midden een andere bak met de opening naar beneden zodat je de wormen dwingt om zich aan de zijkant te laten zien. Vul de bak met laagjes aarde en vlokken havermout. Halverwege kun je de gevangen wormen al in de bak laten!

Zet de bak nooit vol in de zon, want daar houden wormen niet van. Wil je de wormen langer dan een dag observeren, dek dan de bovenkant af met wat pakpapier dat je vastmaakt aan de rand. Voeder de wormen dan ook bij met havervlokken en ander compost!

Kidsproof Apeldoorn


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Op kamp!

Op kamp!

Bekijk dan onze verzameling van de leukste kampen in de regio én de rest van Nederland.

Zeilkampen, danskampen, avonturenkampen, ponykampen, muziekkampen & nog veel meer!

Welke kies jij?