Abrikoos crumbleTerug naar het overzicht

Een zoete lekkernij voor Koningsdag? Maak dan deze abrikoos crumble! Hmmm!
Wat heb je nodig?
-120 gram boter
-270 gram bloem
-60 gram suiker
-20 gram gehakte amandelen
-klein ei
-blik abrikozen
-1 zakje vanillesuiker
-snufje zout

Hoe maak je deze oranje traktatie?
Bekleed een bakvorm (+/- 20 x20 cm) met bakpapier. Doe de boter in blokjes, de bloem, suiker, gehakte amandelen en een klein ei in een mengkom. Voeg hieraan 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout toe en meng het met een mixer met deeghalen of met de hand tot een kruimig deeg. Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk dit met een lepel aan. Maak langs de zijkanten een opstaande rand van ongeveer 2 cm.

Laat 300 gram abrikozen op sap uitlekken, snij in stukjes en leg dit op het deeg. Verkruimel de rest van het deeg over de abrikozen en bak de koek op 180 graden in 40 minuten knapperig en goudbruin.

Eet smakelijk!



Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!