Hartige Paas cruffinTerug naar het overzicht

Maak met Pasen deze overheerlijke hartige cruffin
Hieronder vind je de beschrijving van Asperge Cruffins. Je kunt ook variëren met andere hartige ingrediënten. Een heerlijk verrassend gerecht die je voor de Paasbrunch kunt maken samen met je kids.

Ingrediënten voor 6 cruffins
1 blikje Croissants deeg xl ( voor extra grote en hoge cruffins )
6 plakken gedroogde ham (bijv serranoham) groene aspergetips geraspte kaas ei om mee te bestrijken

Bereiding:
1. Open het blikje Croissants XL en leeg het stuk deeg horizontaal uitgerold voor je neer.
2. Knijp de diagonale snijdlijnen samen en snijd de verticale lijnen los van elkaar. Zo ontstaan er 3 rechthoekige plakken.
3. Beleg elke rechthoek met 2 plakken gedroogde ham en bestrooi met de geraspte kaas
4. Rol de rechthoeken in de lengte op en knijp deze een beetje naar buiten terwijl je rolt. Zo ontstaan er in totaal 3 lange rolletjes.
5. Snijd de rolletjes over de lengte doormidden, en leg deze met de ham kant naar beneden.
6. Leg meerdere groene aspergetipos in het midden van een deeg strook en rol deze op. Zo ontstaan er deegrolletjes als vaasjes met daarin de asperges.
7. Vervolgens kan je deze vaasjes in een ingevette muffinvorm zetten of in hoge muffinvormpjes oa. te koop bij de Hema of Sostrene grene
8. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eitje zodat deze mooi gaan glimmen.
9. Bak in 15-20min goudbruin op 180-200C. 

Om je vingers bij op te smikkelen!

Klik voor een variant van een zoete cruffin hier.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Kom in de herfstvakantie naar Stedelijk Museum Alkmaar en maak bijvoorbeeld een #museumselfie of verzin een liedje bij de kunstwerken die je ziet.

Wel vooraf reserveren!