Gezonde appelchipjesTerug naar het overzicht

Deze appelchipjes zijn makkelijk om te maken, gezond én lekker.
Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld ;-)

Verwarm je oven voor op 100 graden (ja echt, heel laag dus). Neem een appel en snij daar de onderkant even af. Nu moet je er flinterdunne plakjes van snijden. Ik doe dat met een mandoline snijder, dan is het een fluitje van een cent. Heb je die niet, dan kun je het ook met bijvoorbeeld een kaasschaaf doen. Het klokhuis hoef je er niet uit te halen.

Leg de appelplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven. Als je wilt kun je er nog wat kaneel over strooien.

Laat ze twee tot drie uur in de oven op ongeveer 100 graden, tot ze knapperig worden. Draai ze halverwege een keer om. Als ze knapperig zijn, zet je je oven uit en laat je de appelchipjes in de oven afkoelen, met de deur open.


PS: op dezelfde manier kun je bananen chipjes maken! Die moeten wel iets langer in de oven.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Op pad? Rotterdampas mee!

Op pad? Rotterdampas mee!

Rotterdampas bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd! Naast de superleuke uitjes die je gratis of met korting kunt doen, zijn er óók feestelijke extra’s. Je hebt dus meer plezier dan ooit van je pas! Nieuwe uitjes zijn onder andere Jump-010, het Rivièrabad en Kinepolis Spijkenisse.

Heb jij 'm al?