Rode tulpTerug naar het overzicht

Tulpen staan altijd leuk op tafel. Kijk hoe je ze zelf kunt maken!
Wat heb je nodig?
Stevig rood papier (vierkant) en groen papier, lijm en een schaar.

Hoe ga je te werk?
Leg het rode vouwblad recht voor je op tafel. Vouw 16 vierkantjes. Dit doe je zo: leg de onderste 2 punten op de bovenste 2 punten en maak een scherpe vouw. Dit is belangrijk bij het in elkaar zetten van de bloem! Vouw het blad weer open en draai het zo dat de vouw verticaal staat. Vouw nogmaals de onderste op de bovenste punten. Vouw het blad weer open. Vouw nu de onderste twee punten op de midden vouw. Draai het blad weer en doe hetzelfde. Als je dit aan alle 4 de kanten gedaan hebt, tel je 16 vierkantjes. 

Knip nu iedere middelste vouw over de lengte van één vierkantje in. Je hebt nu aan elke zijde 1 knip. Vouw het vlakje rechts naast de knip over het vlakje links naast de knip en plak deze stevig op elkaar. Doe dit vier keer en je hebt een tulp!

Rol het groene papier om bijvoorbeeld een potlood of een steel van een penseel. Plak de lange zijkant vast. Knip blaadjes uit groen papier en plak deze aan de steel. Maak tot slot de bloem op de steel vast en klaar is je tulp.

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Songfestivalprogramma bij Maas!

Songfestivalprogramma bij Maas!

Deze week is het Eurovisie Songfestival in Rotterdam! Speciaal hiervoor heeft Maaspodium voor kids een gaaf Songfestival programma op 22 mei: een livestream van het Intergalactic Superspace Songfest én de GRATIS coole Masterclass Melomaniac!

Meld je snel aan, want vol = vol