• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Rupsje uit een appelTerug naar het overzicht

Ken jij Ruspje Nooitgenoeg? Hier klimt hij net uit een appel. Een vrolijke én verantwoorde traktatie.
Wat heb je nodig?
Een mand, vrolijke servetjes, voor ieder kind een appel en een draaispekje, een koekenpan met anti-aanbaklaag, printpapier, plakband, een schaar, satéprikkers, gekleurd papier, een gekleurde stift en een kleurenprinter.

Hoe ga je te werk?
Zoek op internet een plaatje van het kopje van Rupsje Nooitgenoeg. Print deze voor ieder kindje uit. Zorg ervoor dat de grootte van het plaatje past bij de grootte van het spekje, dat is het lijfje van de rups. Knip de kopjes uit.

Maak de pan warm op laag vuur. Snij een spekje door en ga met een kant langzaam over de bodem van de pan. Na een paar seconden wordt het spekje plakkerig en plak je deze zo op de appel. Plak dit spekje aan een kant van de appel. De andere helft van het spekje verwarm je aan twee kanten. Dit spekje plak je aan de andere kant van de appel met aan het uiteinde het plaatje van het kopje van de rups. Zo lijkt het net of de rups door de appel kruipt.

Bedek de bodem van de mand met servetten en leg hier alle appels op.
Knip kleine kaartjes uit het gekleurde papier. Dit kun je in ieder vorm doen die je leuk vindt. Schrijf met de gekleurde stift een boodschap op deze kaartjes. Bijvoorbeeld 'Hoera, Melle 2 jaar'. Plak de kaartjes met een stukje plakband op de satéprikkers en steek de prikkers bovenin in de appels.

Klaar is je traktatie!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!