Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Rugzakroute WilgenbosTerug naar vorige pagina

  • Rugzakroute Wilgenbos
  • Rugzakroute Wilgenbos
  • Rugzakroute Wilgenbos
  • Rugzakroute Wilgenbos
Oostvaardersdiep 16,1309 AA Almere
Met een rugzakje vol materialen stap je door het Wilgenbos.
Het Wilgenbos doet zijn naam eer aan: rond deze voormalige zandwinplas en op het Wilgeneiland vind je veel verschillende soorten wilgen. Veel bezoekers maken de vergelijking met een oerbos of regenwoud. Het bos is overdadig groen en bijna ondoordringbaar door de vele omgewaaide bomen en struiken en de weelderige onderbegroeiing van brandnetel en kleefkruid.
 
Vooral ’s ochtends vroeg in de maanden mei en juni is het koor van zangvogels overweldigend. Het is dan een bijzondere belevenis om door dit pure natuurbos te wandelen.

Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij de plassen in het bos. Op twee plekken zijn uitkijkschermen geplaatst waarvandaan watervogels onopgemerkt zijn te bespieden. Ook de ijsvogel broedt er. De bever voelt zich helemaal thuis in het Wilgenbos en heeft zich gevestigd langs de watergang die door het bos loopt. ’s Avonds zijn de bevers geregeld te zien terwijl ze de plas over zwemmen of zich op de oever te goed doen aan de bast van omgeknaagde bomen of struiken.
 
De rugzakroute is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met een rugzakje vol materialen stap je door het Wilgenbos. Door praktische opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen kom je van alles te weten over de planten en dieren in dit ondoordringbare bos. Feestje? Neem picknickspullen en een groot kleed mee voor onderweg!

De kosten zijn € 2,50 per kind. Dit is inclusief een speurvel, een potloodje en een diploma. Voor het rugzakje moet ook een borg van € 10,- betaald worden. Reserveren is voor gezinnen niet nodig, maar voor scholen wel noodzakelijk. Je start bij bezoekerscentrum De Trekvogel.

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton!

Op zoek naar een nieuwe hobby? Check onze categorie Clubjes!
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Trekvogel
Oostvaardersdiep 16
1309 AA Almere

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Het bezoekerscentrum is geopend:

* maart tot en met oktober: zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur
* november tot en met februari: zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur
* juli tot en met september: dagelijks van 12.00 - 17.00 uur

Prijs

€ 2,50 per kind.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!