Activiteiten tijdens de kerstvakantie bij 3 de musea in Amersfoort

6 december 2017
Wanneer je aan Amersfoort denkt, denk je oa. aan Piet Mondriaan. Het huis van deze wereldberoemde kunstenaar staat in Amersfoort. Maar wist je dat er in Amersfoort nog 2 toffe musea zijn, Flehite en KAdE? Saai, nee hoor. De musea zijn leuk en interessant om te bezoeken én in de kerstvakantie zijn er volop leuke activiteiten voor de kids!
Mondriaanhuis
Tijdens je bezoek aan het geboortehuis van Mondriaan kom je van alles te weten over deze kunstenaar en in de kerstvakantie kun je zelfs als een echte Mondriaan aan de slag! Maak je eigen Mondriaanlampion, beschilder je eigen bord, glas of beker in Mondriaanstijl, componeer met je stem of muziekinstrument je eigen kunstwerk of ga creatief helemaal los in het doe-het-zelf-atelier.


Kunsthal KAdE
Kunsthal KAdE organiseert tentoonstellingen over (moderne) kunst, architectuur vormgeving & design. Kinderen komen d.m.v. workshops, kijkwijzers, museumlessen en speciale kaartopdrachten van alles te weten over de kunstwerken in de Kunsthal. In de kerstvakantie worden er aan de hand van de tentoonstelling VUUR leuke workshops georganiseerd. Door middel van een dobbelsteen kies je zelf wat je gaat doen. Je kan ook kiezen om een hoedje voor een lantaarnpaal of een zelfportret van verschillende materialen maken. Super leuk om te doen!


Museum Flehite
Nieuwsgierig hoe mensen in Amersfoort vroeger leefden, wat ze aten of welke spelletjes kinderen speelden? In Museum Flehite kun je van alles ontdekken over de geschiedenis van Amersfoort en de mensen die er vroeger hebben geleefd. In het museum worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor de hele familie. Deze kerstvakantie kan je met familie samen een Winterpot knutselen of je opgeven bij de verhalenverteller en daarna een workshop mensenfiguurtjes volgen.


Er is geen tijd dus om je te vervelen! Benieuwd naar deze kerstactiviteiten in de drie musea van Amersfoort? Klik voor meer info en wanneer de workshops plaatsvinden op de groene titels.

Fijne kerstvakantie!