Uit de keuken van Lein - EgeltjesTerug naar het overzicht

12 september
Lees hier hoe je van eierkoeken in een handomdraai leuke egeltjes maakt!
Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!
 
Lein: Van de week kwam mijn jongste dochter thuis met een hele stapel bladeren, 'omdat ze zo mooi zijn mam!'. Ondertussen zitten deze bladeren in boeken en bakjes en heeft zij al inspiratie opgedaan op Pinterest voor de nodige knutselwerkjes. Ik zag er vooral decoratie in voor een leuk 'herfst' recept. Zij weer naar school en ik de blaadjes uit de bakjes gehaald ter decoratie van deze egeltjes. Er komt geen gasfornuis aan te pas dus laat ze lekker hun gang gaan terwijl jij iets voor jezelf doet.
 
Nodig:
- eierkoeken
- roomboter
- hagelslag
- decoratiestiften voor koekjes
 
Doen:
- Je snijdt met een kookring, glas of mes halve manen uit de eierkoek zodat er de vorm van een egeltje ontstaat. 
- Ongeveer de helft van de eierkoek besmeer je met roomboter en bestrooi je vervolgens met hagelslag.
- Met decoratiestiften teken je de oogjes en het neusje.

Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten. Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina.

Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je ervoor of erna heerlijke herfstwandelingen maken. Wij hebben een aantal leuke plekken voor je verzameld waar je even een frisse neus haalt.