Geen smoes meer om niet te gaan sporten

12 januari 2017
Heb jij ieder jaar ook weer een lijstje met goede voornemens? Waarschijnlijk staat er ook op dit lijstje (vaker) sporten bij. Meestal wordt er enthousiast gestart, maar na 3 weken verzin je allerlei smoezen om maar niet te hoeven sporten. Bij Club Pellikaan doen ze het anders en heb je geen excuus om niet te gaan sporten!
Om weer een keer in beweging te komen gaan mijn 2 zoontjes een proefles voetballen volgen en ik twijfel nog of ik ook een proefles ga doen of eerst de “sfeer” ga proeven. 1 keer in de week een rondje buiten lopen vind ik eigenlijk stiekem wel voldoende…. Wanneer we aan komen rijden, zien we dat het aardig druk is. Gelukkig zijn er nog parkeerplaatsen vrij en loop ik naar binnen met mijn 2 zoontjes van 8 en 9 jaar. Ik heb ze van te voren uitgelegd dat ze vanmiddag naar de sportschool gaan om een proefles te volgen. De reactie van hen was: huh, wat moeten wij nu op een sportschool, dat is toch niks voor ons? Ja dat dacht ik ook…

Bij de balie worden we warme welkom geheten door een vriendelijke mevrouw die ons de weg wijst naar de proefles. Ze groet iedereen enthousiast wanneer je binnen komt. Toch wel fijn zo’n welkom. Mijn kinderen staan al ongeduldig te wachten tijdens de uitleg, ze willen hun energie graag kwijt na een dag school.

Via de gezellige Coffee Club lopen we door de fitnessruimte, waar druk gefitnest wordt, naar de sportzaal. Er staan al heel wat kinderen klaar om te gaan voetballen. Wat me opvalt is dat het zowel jongens als meisjes zijn. De leeftijd varieert van 8-12 jaar. De sportinstructeur stelt zich voor en verdeelt de groep in 2 teams. Zodra de sportinstructeur het sein geeft wordt er direct een potje fanatiek gevoetbald.

Coffee club
Coffee Club

Ondertussen loop ik weer terug naar de Coffee Club en bestel een kopje thee. De jongens zijn lekker aan het sporten en ik kan ondertussen een beetje rondkijken en/of beslissen of ik me wel of niet ga inschrijven. Als ik om me heen kijk zie ik ouders met of zonder kinderen relaxed aan het werk, lezen of bijkletsen. Er is een speelhoek voor de kinderen en je hebt uitzicht op de fitnessruimte, de tennisbanen, zowel binnen als buiten en je kan via het tv-scherm de zwemlessen volgen.

Bij Club Pellikaan kun je je kind laten sporten, maar je kan zelf ook aan de slag. Zo spreek ik een moeder die aan het studeren is bij de Coffee Club. Ze heeft zelf net gesport en haar zoontje volgt nu zwemles. Ze komt hier dagelijks en voelt zicht helemaal thuis. Wanneer zij sport kunnen de kinderen zelf ook sporten of naar de Kidsclub. Daar worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, spelletjes spelen of verkleden. Zo is er geen excuus meer om zelf niet te gaan sporten! Voor kinderen is er een groot aanbod van diverse sporten. Er zijn onder meer lessen in dansen, tennissen, judo, kick-boxen, zwemmen en je kan zelfs je kinderfeestje hier vieren!

Het uur vliegt voorbij en ga ik de jongens ophalen. Ik zie verhitte gezichten en wanneer het afgelopen is zijn ze licht teleurgesteld. Het was zó leuk en nu is het afgelopen! We drinken in de Coffee Club nog een smoothie en gaan voldaan en opgewekt naar huis.
Tijd voor een smoothie
Tijd voor een smoothie

Ik denk dat ik mijn goede voornemen om tóch vaker te gaan sporten maar direct in praktijk moet brengen en me ga aanmelden bij Club Pellikaan. De kinderen zijn in ieder geval al om!