8x zomeruitjes met de bus in regio Amersfoort

4 juli 2022
Kijken jullie ook zo uit naar de zomervakantie? Lekker vrij en leuke dingen. Wij gaan dan vaak op stap naar die leuke plekjes. Vaak op de fiets en soms met de auto. Maar wist je dat de bus ook heel handig is om een dagje weg te gaan? Dit zijn onze favoriete zomeruitjes die je heel makkelijk met de bus kan bereiken.
9x top zomeruitjes met de bus
Nu de benzineprijzen behoorlijk gestegen zijn pakken we wat vaker de bus in plaats van de auto voor iets verdere uitstapjes. En deze zomer heeft de bus (Syntus Utrecht) een hele leuke vakantievoordeel om samen met de kinderen op stap te gaan. Heel handig want je laat je rijden en komt uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Kidsproof vakantietip: voor een dagkaart betaal je €6,- p.p. en voor €1,- mogen kinderen ook mee. Dus kom maar op met die leuke uitjes!

Hieronder geven we onze favoriete uitjes die je met de bus kunt bereiken:

8 favoriete uitjes mét de bus in regio Amersfoort

•   DierenPark Amersfoort
Vanaf station Amersfoort rijd je met lijn 70 rechtstreeks naar de dierentuin. Bij halte DierenPark Amersfoort eruit. Ontdek de Klim Alles-route, waarmee je van alles over de dieren te weten komt terwijl je onder, boven en tussen de dieren klautert. Vaar in de fietsboot over de Expeditie-rivier en spot giraffen, zebra's en apen.
Tip: op sommige dagen in de vakantie is het dierenpark ook 's avonds open. 



• Nationaal Militair Museum in Soest
Vanaf station Amersfoort met lijn 70 en daarna 575 naar het NMM. Uitstappen bij halte Nationaal Militair Museum. Hittegolf of regen, bij het NMM kun je terecht voor een leuke dag! Het barst deze zomervakantie weer van de activiteiten; haal je soldatendiploma of laat zien dat jij een goede chauffeur bent in de mini-tank of mini-jeep of beklim toren '45 voor een waanzinnig uitzicht.



•   Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Neem lijn 102 vanuit Amersfoort en in 38 minuten stap je uit voor het museum. Heel tof: Suif gezellig deze zomer aan in dit museum en bewonder deze zomer de nieuwe expositie van Sesamstraat! Neem een kijkje in de kamer van Bert & Ernie, ontmoet Tommy, Pino Ieniemienie en nog veel meer bewoners van Sesamstraat.



•   Ouwehands Dierenpark Rhenen
Vanaf station Amersfoort met lijn 82 met overstap in Doorn met lijn 50 rechtstreeks naar de dierentuin. Uitstappen bij halte Ouwehands Dierenpark Rhenen. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze dierentuin! Sta neus aan neus met de ijsberen, hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia, ga op avontuur in Expeditie Berenbos. En ontdek wat de dieren jou te vertellen hebben tijdens ZomerSounds deze zomer. 



•  Vue Amersfoort
Meerdere buslijnen vanuit de regio stoppen vlakbij de bioscoop. O.a. lijn 8,9, 17 en 76. Er draaien deze zomer vakantie te gekke familiefilms bij Vue Amersfoort. Kies voor de Minions, KNOR, Silverstar, Sonic 2 of Piraten van hiernaast. En dit zijn nog lang niet alle films, bekijk snel het complete aanbod!



•    Henschotermeer
Vanuit Amersfoort pak je lijn 202 naar Utrecht en stap je over op lijn 298 naar Henschotermeer. Stap in Woudenberg uit bij halte Heygraeff.  Aan het Henschotermeer kun je lekker luieren op het strand of gras en genieten van de mooie omgeving. Je kunt er heerlijk zwemmen in het schone water, spelen op de speeltoestellen of het eilandje midden op het water verkennen. Trek gekregen? Haal een ijsje of drankje bij het Oude Strandhuys en geniet van de zonsondergang. Reserveer vooraf toegangsskaartjes.(let op: de bus rijdt alleen doordeweeks).

•    Pyramide van Austerlitz
Neem lijn 381 vanaf station Driebergen-Zeist en stap uit bij halte De Pyramide.
Hier vind je een fantastische speeltuin middenin het bos en nog gratis ook. Direct grenzend aan deze speeltuin bevindt zit het lunapark, waar kinderen zich kunnen uitleven in het treintje, de botsauto's of één van de andere attracties. Beklim natuurlijk ook de Pyramide en leer alles over de franse tijd.



•  Elisbeth Groenpark
Pak vanuit station Amersfoort lijn 17 en in een kwartier sta je bij dit leuke park. Wandel door het park, ga waterdiertjes zoeken in de poel, loop het blote voetenpad en geniet bij het Parkhuis van een hapje en een drankje terwijl de kids lekker aan het spelen zijn. In de zomer worden er extra activiteiten voor kinderen aangeboden.

Plan je reis
Wil je deze zomer ook de regio ontdekken met de bus? Plan je reis makkelijk met de reisplanner en maak dan gebruik van de zomerdeals. Je reist dan samen met de kinderen voordeling met de bus door heel regio Amersfoort.

Veel plezier deze zomer! Naar de website