Uit de keuken van Lein; groente smoothie

6 juli 2015

'Uit de keuken van Lein'
heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten. 

Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!


Lein:
Drie kinderen + drie verschillende eetgewoontes + vakantie = voor mij een moeilijke periode om ze hun vitamines binnen te laten krijgen.

Ik ben gewoon wat makkelijk in de vakantie. Nummer één is het probleem niet die maakt elke dag wel een sapje voor zichzelf, nummer twee is het Mediterraanse type qua groentes maar lust bijna geen fruit in vaste vorm en nummer drie eet graag de Hollandse pot en verder alleen maar aardbeien of appel met kaneel.

Ik kan dan heel moeilijk gaan doen, maar daar heb ik geen zin in. Ik geef ze af en toe gewoon een smoothie. Spinazie is de ideale groente om in een smoothie te verwerken, het geeft namelijk bijna geen smaak af maar ondertussen krijgen ze wel wat extra vitamines binnen.

Hebben je kinderen al iets tegen de kleur groen :-), laat ze het dan de eerste keer met een blinddoek om proeven, wedden dat ze het woord spinazie niet zullen noemen!

Groeten “Uit de keuken van Lein”

Gezonde groente/fruit smoothie:

Nodig voor 2 glazen:
200 milliliter melk
100 gram verse spinazie
1 banaan
100 gram mango, (diepvries kan ook)
sap van 1 sinaasappel

Doen:
Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een egale massa. Je kunt natuurlijk ook de staafmixer gebruiken.

Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina 

Eet smakelijk!
Hetty