Festivals en toffe evenementen voor de hele familie

4 september 2018
Augustus en September zijn dé maanden met vele leuke, gezellige festivals en evementen voor de hele familie! Samen genieten van de relaxte sfeer, muziek, theater, workshops, een hapje en een drankje erbij en meer. Wij zijn altijd wel te porren voor zo'n gezellige dag. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt met familie festival-en evenementen die je met de kids kan bezoeken.
Familie Feestjes -en Festivals in en om Amersfoort
Buurtfestival Brouwerij
Op 8 september is er een gloednieuw festival in Amersfoort voor de hele buurt, maar zeker ook daarbuiten. De hele dag is er voor de hele familie theater, live muziek en diverse activiteiten zoals ‘nutteloze workshops’ volgen, oud Hollandse spelletjes, popcorn maken en spijkerbroekhangen. Er staat een barbecue te roken en er is een gezellige buurtmarkt.

Dutch Media Familiefestival
Het weekend van 8 & 9 september vindt het Dutch Media Familiefestival plaats. Stap met het hele gezin in de wereld van radio en TV. Ontmoet bekende Nederlanders, vloggers en presentatoren. Ontdek het verschil tussen ouders en kids op online gebied en nog veel meer.

Festival GekkigGeit
Beleef op zondag 9 september een dag vol gekkiggeit tussen de geiten bij boerderij Breevoort in Soest. Het thema raad je waarschijnlijk al……Er zijn heerlijke geitenhapjes (maar ook andere lekkere dingen). Geniet van de muziek of kijk in het mini-strobalentheater naar het verhaal over de 7 geitjes. Loop het blote voeten pad en neem een kijkje achter de schermen op de Geitenboerderij.

Kids Fun Festival
Klimmen, klauteren en glijden. 9 september kunnen energiebommetjes helemaal los gaan tijdens dit festival op het Eemplein. Er staan veel springkussens en attracties om samen met je kinderen uit te proberen.

Dorpsfeest in Hoogland
Vier dagen lang is het feest in Hoogland. Dit jaar hebben ze weer een bomvol programma. Voor kinderen is er op 15 en 16 september een heel bijzonder programma. Reptielen, heel veel activiteiten en als klap op de vuurpijl komt K3 langs!

Uitfeest
Iets verder weg maar zeker de moeite waard is het Uitfeest in Utrecht. Op 15 en 16 september opent het culturele seizoen met een Uitfeest. Maak kennis met het hele gezin van beeldende kunst, film & media, literatuur, muziek en theater & dans. Ook mag je zelf meedoen.

Burendag Festival
22 september is het nationale burendag. Bij Kinderboerderij De Veenweide wordt dit uitgebreid gevierd met het Burendag Festival. Kom genieten van live optredens, een buitenbar, een boerenmarkt, doe mee met bingo, sportactiviteiten zoals levend tafelvoetbal, free running en nog veel meer. Een heerijk dagje uit voor je familie, maar ook voor je buren.  

Oogstfeest
Lijkt je twee feestjes in één je wel wat, kom dan op zaterdagmiddag 22 september naar de buren -en oogstdag bij de Eemstadboerderij . Je kunt er producten kopen, er zijn spelletjes en natuurlijk zijn je buren ook welkom.

Mexicaans familiefeest
Het klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het niet,´Día de los Muertos. Op deze dag worden de overleden dierbaren herdacht. Families trekken dan naar begraafplaatsen om rond de graven feest te vieren en te eten. Vier dit feest samen met je hele familie op 23 september tijdens September Me in Flint. Een muzikaal Mexicaans feest voor iedereen van 0-105 jaar! Er is live muziek van o.a. Pepe Garcia, Mariachi Tierra Caliente, Ragazze Quartet, heerlijk Mexicaans eten én spelletjes voor de kids.

Veel plezier!


Sherida