Geen school…. 8 leuke apps en sites om toch een beetje door te leren

16 maart 2020

De scholen sluiten 3 weken. Wat er daarna gebeurt weten we niet. Wat we wel weten is dat het best handig is om te zorgen dat je kind thuis een beetje in de leermodus blijft en van al die extra vrije tijd ook een beetje gebruikt om vooruitgang te boeken op sommige schoolpunten. Gelukkig zijn hier héél veel leuke sites en apps voor: 

Juf Jannie – 3+  
Juf Jannie heeft verschillende apps ontwikkeld, waarmee kinderen vanaf 3 jaar kunnen leren letters herkennen, cijfers herkennen, lezen, rekenen, tafels oefenen en meer. Ze kunnen dit helemaal zelf doen op een tablet of telefoon. Heel duidelijk en overzichtelijk en een leuke app voor jonge kinderen. Het zoontje van onze collega Klazien vindt het erg leuk om te doen!  

Junior Einstein 
Via de websites rekenen-oefenen.nl, taal-oefenen.nl, topo-oefenen.nl, de-tafels-oefenen en verkeer-oefenen.nl kun je een paar vragen per dag gratis oefenen. Als je lid wordt (75 euro per jaar) krijgt je kind onbeperkt toegang tot alle oefeningen van alle vakken en alle groepen. Heerlijk overzichtelijk ingedeeld! 

Redactiesommen.nl 
Een gratis website (wel met reclame) om verhaaltjessommen te oefenen. Je kunt per groep een niveau (1, 2 of 3 sterren) kiezen voor de oefeningen. Als ouder kun je op deze website ook werkbladen aanmaken en die aan je kind geven. Vaak raden leerkrachten deze site ook aan. 

Spellingoefenen.nl 
Een gratis website (wel met reclame) vol met leuke spelletjes om spelling te oefenen.  

Gynzykids.com
Een gratis website met leuke spelletjes om taal en rekenen te oefenen. Op veel scholen gebruiken ze dit. Vraag bij de juf of meester de inlogcode van je kind, dan kunnen ze thuis oefenen.

Tafelsoefenen.nl 
Een gratis website (met reclame) waarop je met heel veel verschillende spelletjes de tafels kunt oefenen. Zo ben je helemaal klaar voor de tafeltoets! 

Jufmelis.nl 
Een fijne site met heel veel (gratis) oefeningen voor Nederlands grammatica, spelling, werkwoordspelling en woordenschat voor bovenbouw kinderen. Er is een betaalde module voor meer oefenmateriaal. 

Squla – 2+
Mijn kids werken al een tijdje met Squla. Ze vindt het een topprogramma. Al spelend kunnen ze er alle schoolvakken mee oefenen. Kinderen werken in niveau’s en je krijgt als ouders een verslag (melding via mail) van wat ze hebben gedaan. 

Weet je nog meer handige sites spelling-en reken sites, geef het aan ons door. Dan zetten we erbij. 

Liefs,

Sherida