Gezellige uitjes voor de Kerstvakantie!

21 december 2018
Een Kidsproof Kerst! December.. een drukke máár enorm gezellige maand! Overal in Nederland verschijnen weer betoverende winterwonderlandjes, glanzende ijsbanen en knusse kerstmarkten. De feestdagen zijn hét moment voor wat extra quality-time met familie. Wat gaan jullie deze kerstvakantie doen? Dit zijn onze 14 favoriete vakantie-uitstapjes door heel Nederland!
Gezellige uitjes voor de Kerstvakantie!
Buitentips van de boswachter
Ga tussen alle feestelijke decemberdrukte door lekker naar buiten om even te ontspannen. Ga heerlijk uitwaaien in de duinen of struinen over de heide. Of laat de kinderen uitrazen in één van de vele speelbossen!
Kerstvakantietips



Warme Winterweken
Duik van de sleebaan en warm je op bij de dieren. DierenPark Amersfoort is de hele vakantie omgetoverd tot een sfeervol winterpark! Tijdens de Warme Winter- avonden geniet je zelfs ’s avonds van een park vol lichtjes, muziek en lekkernijen.
Naar het magische park!



Kerstexpeditie Oberhausen
Een leuke kerstmarkt, een kerstachtig kinderwalhalla van miljoenen legosteentjes in LEGOLAND Discovery Centre en kerstraadsels op de zeebodem van SEA LIFE. Dé ingrediënten voor een te gek dagje uit met het hele gezin!
Het kerstuitje over de grens!



Winters Speelparadijs
Bij Flevonice in Biddinghuizen schaats je ‘s winters heerlijk buiten in de natuur. Ook als het niet vriest! De kids leven zich helemaal uit in het Ice Funpark 4 Kids: een krabbelbaan, speeltuin, grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines!
Bekijk de schaatsbanen!



Betoverend mooi!
Geniet tijdens Betoverend Breda van de kerstmarkt, een schaatsbaan en het Begijnhof bij kaarslicht. Luister naar een sprookje verteld door een betoverde kerstboom, doe een kidswandeling of vaar mee met de sprookjesboot. Cool!
14 dec t/m 6 jan: Plan je bezoek.



Beleef Winters Zwolle
De Hanzestad Zwolle is deze winter de thuisstad van de Kerstman. Er valt zoveel te beleven! Van IJsbeelden- en sprookjesfestival tot het lopen van een lichtjesroute. Ontdek magisch Zwolle 7x op een hele andere manier!
Winterplezier in Zwolle!



Cinderella betovert
Maak je deze winter klaar voor een magisch balletspektakel door Het Nationale Ballet in Amsterdam. Ervaar het verhaal van Assepoester in een nieuw jasje vol dans, muziek en humor. Een must-see voor de hele familie!
Laatste kaarten!



Wervelend familieconcert (6+)
De vogeltjes in de lente, de harde wind in het najaar…Het komt allemaal voorbij in De Vier Jaargetijden van Vivaldi! En vergeet de vervelende trollen en het dappere meisje niet! Luister mee op 22 of 23 dec in Het Concertgebouw in A'dam?
Daar wil ik bij zijn!



Pandas om nooit te vergeten!
Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert súperschattige beelden op in de IMAX-film Pandas, a new story. Te zien in de koepel van Omniversum. Tip: doe de quiz en krijg een gratis panda poster!
Pas op! Zeer schattig...



PAW Patrol Mighty Pups!
Beleef met de Nick Jr. Winterbios het spannende avontuur van de PAW Patrol pups die in de nog niet eerder vertoonde Mighty Pups speciale superkrachten krijgen. Vanaf 20 december bij Pathé. Met een bonusaflevering van Top Wing!
Meer info & tickets!



Silent disco vol kerstliedjes
Stilstaan is geen optie bij Museum Speelklok in Utrecht! Stap de silent disco boordevol kersthits binnen en show jouw beste dansmoves. Laat je ook onderdompelen in de kerstsferen tijdens de Muzikale Kerstrondleiding!
Daar wil ik naartoe!



Win een GoPro camera
In de Nederlandse musea is de gezelligste tijd van het jaar aangebroken: de kerstvakantie! De Museuminspecteurs zijn ook weer van de partij. Meld je kids aan en ze maken met hun museum inspectie kans op een GoPro camera.
Word Museuminspecteur.



Voor de avonturiers... (6+)
In het Rijksmuseum is een pagina met een hele bijzondere formule verdwenen. Aan jou de taak om hem terug te vinden tijdens de spannende Escape Game! Ga kriskras door het museum, los puzzels op en vind die pagina voordat het te laat is!
Op avontuur in Amsterdam!



Brandweer LEGO expo 2018
Ben jij fan van de brandweer en van LEGO? Kom dan naar de Brandweer LEGO Expo 2018 bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Ontdek het werk van de brandweer met meer dan 100.000 LEGO bouwsteentjes.
Alleen in de vakantie!



Nieuw in de Kidsproof-familie!
Kidsproof.nl heeft een ‘zusje’ gekregen! Op Kidsproofvakantie.nl vind je inspiratie voor je volgende weekendje naar een leuke stad, een nachtje slapen in de buurt van een pretpark of bij de boer, of een vakantie in eigen land! En natuurlijk 100% Kidsproof!
Naar Kidsproofvakantie.nl!



Heb jij zelf nog gave tips? Mail ze direct door naar info@kidsproof.nl!

Fijne feestdagen!