Schaatslessen bij De Scheg

12 oktober 2017
De eerste sportles van onze zoon Lieuwe: Schaatsles bij De Scheg! Voor zowel Lieuwe als voor mij 5 zondagmiddagen dikke "ijspret"! Hij pret op het ijs en ik pret met het bekijken van die kleine pinquins op schaatsen!
Wat een fijn moment was dat vorig jaar, 5 zondagmiddagen samen met Lieuwe naar schaatsles! Hij was toen drie jaar oud! We hebben op Marktplaats een paar schaatsen op de kop getikt, van die ijzers die je onder je schoenen klikt en daar gingen we. Samen met een stuk of 15 andere kinderen in een groepje en een lieve schaatsjuf!

En wauw.. wat was dat ijs glad en komisch om te zien hoe de kinderen daar mee omgaan. Schaatsen is de eerste lessen, voor de meesten, niet meer dan op schaatsen "rondlopen" op het ijs! En toch zie je dat ze elke keer wat meer kunnen én durven. De lessen worden spelenderwijs gegeven. Naast dat er wat heen en weer geschaatst wordt, zijn er leuke attributen om mee te spelen / schaatsen, duw bijvoorbeeld al schaatsend maar eens met een stok een ring naar de overkant. 

Twee onderdelen van de lessen waren bij Lieuwe favoriet (kan iets over zijn sportiviteit zeggen!). De pauze waarin gepicknickd werd op het ijs, met een koekje! En het einde van de les, waarin de vaders en moeders even sportief mochten zijn en de kids rondzwieren met een slee op het ijs!

En bij ons vaste prik na de les... een half uurtje spelen in De Speelpool, de speeltuin van De Scheg! En af en toe een warme chocolademelk met slagroom in het schaatscafé!

De Scheg biedt schaatslessen aan voor alle leeftijden. Vanaf 3 jaar kun je meedoen met de lessen "IJsPret". Van 6 tot 12 jaar zijn er twee cursussen te volgen; IJsKanjers (voor kinderen die willen kennismaken met schaatsen) en IJsMeesters (schaatsen volgens een leerplan)

Bij De Scheg kunnen kinderen al vanaf 3 jaar op schaatsles! Onder leiding van professionele instructeurs maken de kids spelenderwijs kennis met schaatsen én op het ijs zijn! Een cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten en je tekent je in voor de zaterdag of de zondag-middag. Je betaalt € 39,- voor deze cursus. Mocht je het interessant vinden, wacht dan niet te lang met inschrijven want de eerste lessen beginnen in het weekend van 11 en 12-11!