Toffe tips voor in de meivakantie!

25 april 2022
Een fijne meivakantie met deze toffe tips! Yes, meivakantie! De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan met het gezin. Er is zoveel te beleven in en om Den Bosch. Hebben jullie al bedacht waar jullie naar toe gaan? Om je een handje te helpen hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet!

Meivakantie in de bios!

Kom deze meivakantie lekker ontspannen bij Kinepolis Den Bosch! Zak weg in de luxe stoelen en kies een van de nieuwste familiefilms: The Secrets of Dumbledore, De Bad Guys, 2 Kleine Kleutertjes of Piraten van Hiernaast! Kies een mooi plekje!

Suppen & Windsurfen!

Heb je wel eens gedacht aan een cursus windsurfen of suppen met kids? Deze meivakantie gaat bij Sup & Windsurf Den Bosch een toffe kids cursus en ouder en kind cursus van start! Maar ook supertof om voor één dag te doen. Meer info!  



Vakantie op het fort

Bij GeoFort draait alles om de aarde. Daarom vieren ze de hele meivakantie de Dag van de aarde met nieuwe Earth Games, klimaatactiviteiten en meer! Ook leuk: er staan verschillende soorten Minecraft workshops op het programma. Ontdek het forteiland 

Hoe vrij ben jij?

Dit thema staat centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Op allerlei locaties in het museumpark kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. Ook op het Kindererf is er weer van alles te beleven. Leuk Familie-uitje!




Historisch uitje!

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven bestaat 40 jaar! Deze meivakantie krijg je daarom een tof gratis doeboekje mee bij bezoek: van wapenschild ontwerpen tot uitdagende puzzels. Ga je mee op tijdreis in dit openluchtmuseum? Op tijdreis!


Gratis Workshop!

4, 6 en 7 mei zijn er gratis workshops in Het Noordbrabants Museum. De kids gaan eerst kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh bewonderen. Daarna gaan ze zelf aan de slag en experimenteren! Zo tof! Reserveer je plekje!

Ga op Dinojacht!

Duik met je dinojager(s) de natuur in! Via de interactieve app van Dino Hunt speur je naar dinos en help je Professor Olgan met het ontdekken van nieuwe soorten. Beantwoord vragen, doe de opdrachten en gaat met je favoriete dino op de foto! Download de app!




Junior Audiotour Kamp

Vught Kamp Vught heeft een audiotour met vragen en opdrachten speciaal voor kids. De audiotour ‘Achter prikkeldraad’ geeft de geschiedenis weer vanuit het perspectief van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanrader! Ontdek meer!


Anders Zweedse Voornaam

Geniet van deze bijzondere familievoorstelling van Theater Artemis in de Verkadefabriek op 7 & 8 mei! In 'Anders is een hele normale Zweedse voornaam' stellen we ons de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. En hoe het anders zou zijn.... Bestel je ticket!




Kasteel Ammersoyen!

Tijdens de meivakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen zeven dagen per week voor je open. Kom ook een kijkje nemen en beleef de middeleeuwen! Doe de Speuren & Spelen Tocht met het hele gezin of bezoek de Middeleeuwse Ontmoetingen! Plan je uitje


Superjuffie! | 5+

Op vrijdag 6 mei kun je genieten van de vrolijke voorstelling Superjuffie bij Perron-3 in Rosmalen! Wanneer er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Gaat het haar lukken om alle dieren te redden? Reserveer een plekje! 

100% Coco | 9+

Zondag 8 mei komt Coco, van de bekende boekenreeks, met een toffe musical naar Hal8 in Den Bosch! Coco is gek op mode en draagt haar eigen stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Zou dat haar gaan lukken? Lees meer! 

Koningsdag!

Vrijmarkt Tips!

27 april is het Koningsdag! Gelukkig kunnen we het dit jaar weer vieren! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Wij hebben toffe tips voor jullie op een rijtje gezet! Hoe word ik rijk?


17x oranje recept

Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag maak je er een extra feestelijke dag van. En hoe leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze oranje lekkernijen te maken! Smakelijk oranjefeestje! Koningsdag lekkernijen

4 & 5 mei 2022

Nationale Kinderherdenking

Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, laat de oorlog in Oekraïne zien. Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. In aanloop zijn er podcasts en video's. Stil staan bij vrijheid 


Kletspraat!

Op 4 en 5 mei staan we stil bij oorlog en vrijheid. Hoe praat je met je kind over deze twee belangrijke onderwerpen? Ga in gesprek over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei. Downloaden!


Fijne vakantie!
 
~ Carlijn ~
Naar de website