Kinderfeestje ‘Pyr' (6+)Terug naar het overzicht

Pyr' is een sprankelende, spannende meespeelvoorstelling over vrijheid en een super tof kinderfeestje!

Kinderfeestje ‘Pyr' (6+)

Het berenkind Pyr woont met haar ouders en haar broertje bij een groot bos. Op het vuur pruttelt een pan soep. De berengezin leeft bij de Noordpool, ze zijn helemaal alleen. Of toch niet....?
Materialen uit de natuur zijn de speelattributen. Een acteur neemt de kinderen mee naar een wereld, waarin fantasiedieren en echte wilde dieren samenleven. Pyr is een voorstelling met het berenhol als minitheater. De Pampushout is hiervoor de perfecte locatie, vanwege de ruige begroeiing.

Programma

De kinderen spelen de rollen van Pyr en haar jongere broertje Onyx. De volwassen vertolken de rol van de ouders. De oude beer Rhodo, (gespeeld door een ervaren acteur) neemt de deelnemers mee op avontuur. Als Rhodo een geheimzinnige amulet amulet vindt, volgen de kinderen zingend en dansend een spoor dat hen naar plekken brengt waar nog geen berenkind eerder is geweest. Elk beertje krijgt een magische steen en mag zijn eigen amulet maken. We vinden op de toendra de geheime plek waar de echte Pyr het moet zijn geweest. We ontcijferen het verhaal dat zij op een wel heel bijzondere manier heeft achtergelaten.
De berenkinderen die Pyr spelen mogen haar plek zo mooi maken als ze willen. De kinderen die Onyx spelen gaan met de oude beer Rhodo mee het bos in. Ze maken mee hoe hij daar leeft en mogen op de toendra hun eigen hut bouwen. Ook de kinderen die Pyr spelen zien hoe Rhodo in het bos leeft. De groep Pyrren en de groep Onyxen moet daarvoor wel het water oversteken! Aan het eind van het avontuur eten we een gezamenlijke maaltijd in de berenhol. Maar waar is de echte Pyr die in het berenhol woont? Het verrassende slot laat zien dat Pyr nergens bang voor is, ze doet precies wat ze wil!

˜Pyr' is een sprankelende, spannende meespeelvoorstelling over vrijheid.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof zorg- en opvoedingspagina!

Speelwildernis

Botterweg 8
Almere Poort
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?
Gratis toegankelijk