NIEUW! Mini Magazine met 25 hotspots in 't Gooi

27 april 2023
Yes... Onze nieuwe Hotspotgids is uit! Een mini magazine vol leuke uittips. Een museum ontdekken, de natuur in, klimmen en klauteren in een speeltuin, uren met dieren knuffelen en lekker smullen in een leuk eettentje, wij zijn er gek op. Heb je de papieren versie (nog) niet? Hieronder deel ik mijn 25 favoriete hotspots ook graag digitaal met je. Ik hoop dat jullie ze net zo leuk vinden als wij!
De Hotspotgids van 't Gooi staat bomvol leuke tips
Het mini magazine vind je bij de leuke hotspots en kindvriendelijke horeca in 't Gooi, evenals bij scholen, bso's en retail, hotels en andere Kidsproof locaties!

Even Cultureel

WONDERFEEL FESTIVAL

21 t/m 23 juli vindt op de buitenplaats van Schaep en Burgh in ’s-Graveland het betoverende Wonderfeel Festival plaats. Geniet van (klassieke) muziek, dichters, denkers en dansers. Voor kinderen is er ook van alles te doen en voor hen is de toegang gratis (t/m 18 jaar).

FORTEILAND PAMPUS

Zijn jullie al op Pampus geweest? Het is een stoer fort op een onbewoond eiland. Neem de veerboot vanuit Muiden, beleef avonturen vol speurwerk & games over hoe de soldaten leefden op Pampus én maak een virtuele ballonvaart. Echt tof!



KASTEEL MUIDERSLOT

Ga mee op ontdekkingstocht door Kasteel Muiderslot en de tuinen. Elke vakantie zijn er volop activiteiten voor de kinderen. Waan je even in de middeleeuwen en beleef de mooiste avonturen.

NIEUWE MEDIAMUSEUM

Het meest interactieve Mediamuseum is open. Wat een waanzinnig tof museum is dit geworden. Ontdek bij Beeld & Geluid de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. Echt een dikke aanrader!

THEATER EN MUZIEK

Wij zijn gek op theater- en muziekvoorstellingen. Het aanbod in ’t Gooi is gelukkig groot. Alle familievoorstellingen vind je in onze Uitagenda. Check 'm regelmatig voor een actueel overzicht. Zien we jullie daar?

Stoere uitjes

In ’t Gooi is altijd wat te doen. Van deze coole Kidsproof-adresjes zijn wij echt fan. We delen ze graag met je.

JUMPEN 

Flight Deck 53 is een trampoline- en free-running park in de rijskmonumentale Clemenskerk in Hilversum. Hier kun je vrij komen springen, je kinderfeestje vieren of jump-, freerunning-, en/of parkourles volgen. Check ook de Peuter & Kleuter jump-uurtjes.



GRAFFITI SPUITEN

Vier je tofste creatieve kinderfeestje bij Graffitifun, de grootste graffiti aanbieder van Europa! Maak je eigen graffiti kunstwerk om mee naar huis te nemen met echte graffiti artiesten en unieke graffiti belevenis! Hoe tof is dat?!

RACEN ALS MAX

Is jouw kind 8 jaar of ouder? Gek op racen? Altijd in voor een battle? Plan dan een dagje karten bij Coronel in Huizen. Wie van jullie is de Max Verstappen van de familie?

ENIGE ECHTE PRETPARK

De achtbaan, zweefmolen en vrije val blijven spannend in Oud Valkeveen, het enige echte pretpark in 't Gooi. Dit park mét strand is wat mij betreft de perfecte plek met kinderen op een zomerse dag.

OP GROTE HOOGTE

Zijn jullie ook graag buiten en niet bang voor hoogtes? Dan is het Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche jullie thrill spot! Er zijn maar liefst 10 routes die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Kleintjes klimmen in het Juniorbos en oudere kinderen klimmen tot maar liefst 22,5 meter hoogte op de zwarte route!


Voor energiebommetjes

In 't Gooi zijn veel plekken om lekker uit te razen. Twee van onze favorieten zijn de Avontuurfabriek en binnenspeeltuin Spelekids. Je vindt ze samen onder één dak. Met eindeloos veel leuke activiteiten. Plan hier je volgende familiedag of kinderfeestje. Of daag je gezin uit voor een leuk spel.

AVONTUURFABRIEK

Op deze unieke locatie in Loosdrecht zijn zóveel leuke activiteiten dat het nog moeilijk kiezen wordt. Je kunt er gratis parkeren en er is een groot aanbod aan eten & drinken. In de Avontuurfabriek ben je verzekerd van een topdag. Levend tafelvoetbal, LED bowlen, 3D fluorgolf, bubbel voetbal, biljart voetbal, LED karten, paintball, escape box en zelfs een bioscoop, het kan allemaal en er is meer.

Ons laatste kinderfeestje was een combinatie van elastiekvoetbal en lasergamen. De jongens hadden een topdag. Welke combinatie maken jullie?



SPELEKIDS

Met de klimmuur, ballenbak, trampolines en grote glijbanen is Spelekids het grootste indoor speelparadijs in 't Gooi. Met speciaal peutergedeelte, buiten-terras, de horeca, wifi en airco.

VOORDELIG SPELEN

Met de vroege en late panda’s óf de 10-rittenkaart spelen kinderen bij Spelekids ook nog eens extra voordelig. Kijk op de website voor alle informatie en doe er je voordeel mee!



KINDERFEESTJES

Natuurlijk vier je net als bij de Avontuurfabriek ook bij Spelekids een te gek kinderfeestje. Bij binnenkomst staat er een feesttafel klaar met onbeperkt limonade.



Smullen & Spelen

Wij zijn echte bourgondiërs. Een goede bak koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch, borrel of pannenkoeken. Het moet in ieder geval een fijne plek zijn waar wat te beleven is.

PANNENKOEKEN, SPELEN, LEKKER ETEN

Bruis Blaricum is favoriet bij ons hele gezin! Bij dit pannenkoekenrestaurant geniet je van meer dan 60 soorten pannenkoeken, burgers, salades en hoofdgerechten, terwijl de kids spelen in de speeltuin, op de funfloor of in de bioscoop. Bij Bruis is het fijn voor de hele familie.

ZELF PIZZA BAKKEN

De mooiste huisgemaakte Italiaanse gerechten vind je bij Tiramisu in Hilversum. Wat dacht je van verse panini uit de steenoven, antipasti, pasta's en nog veel meer. De kinderen bakken zelf in de keuken hun eigen pizza. Hoe leuk is dat!



IN DE NATUUR

Na een wandeling in de bossen van ‘s-Graveland crash je heerlijk bij Café Restaurant Brambergen. Kinderen vermaken zich in Speelnatuur OERRR van het naastgelegen bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, terwijl jij geniet op het terras of in het gezellige restaurant.



KLAAR VOOR ACTIE

Na een wandeling of fietstocht langs Kasteel Drakensteyn, plof je neer bij familierestaurant ‘t Jagershuis met verschillende (verwarmde) terrassen. Vanaf het tuinterras heb je zicht op de natuurspeeltuin voor de kids. Check de menukaart met overheerlijke pannenkoeken.



ETEN & SPELEN

Lunch, borrel of diner; daarvoor zit je goed bij Heidezicht in Bussum. Met aangrenzend een grote speeltuin en twee grote zonnige terrassen. Leuk om te combineren met een wandeling of fietstocht over de Bussumerheide.



HOTSPOT IN HUIZEN

De Krachtcentrale is een fijn restaurant gevestigd in de oude fabriek in Huizen. Wat een coole plek en natuurlijk hebben ze hier ook een speciaal kindermenu. Wij komen er graag voor de lunch.

HIP & HAPPENING

Bij de openhaard, in de tuin, in de speeltuin of in de hippe kas, bij Theetuin Eemnes | Brave Hendrik is het goed vertoeven! Een leuke tip voor je volgende borrelmoment.

GAMEN IN HET PARK

De Wintertuin Experience is een prachtige locatie in een voormalige botanische kas. Combineer een lunch op dit fijne plekje in Baarn met een iPad-parkspel of speurtocht.

Meer hotspots in 't Gooi

Wil je een overzicht van alle kindvriendelijke restaurants in 't Gooi, kijk dan in onze categorie Uit Eten!


De Natuur in

Het Goois Natuurreservaat is al 90 jaar een groene oase in de drukke randstad. Wist je dat iedereen in 't Gooi binnen 10 min. in één van de GNR-natuurgebieden is? Hier vind je onze voorjaarstips in de natuur.

LENTEFEEST BIJ DE SCHAAPSKOOI

Ieder jaar op tweede paasdag zijn peuters en kleuters welkom op het Lentefeest bij de schaapskooi in Blaricum. Kom gezellig naar de lammetjes kijken, knutselen en paaseitjes zoeken. Toegang is gratis.
Meer info over het Lentefeest




SCHAAPSCHEERDERSFEEST

Elke 1e zaterdag van juni worden de schapen op ambachtelijke wijze geschoren bij de Schaapskooi in Blaricum. En dat is niet alles, want voor kinderen (vanaf 3/4 jaar) zijn er ook nog allemaal leuke activiteiten te doen. Kom dus met je hele gezin!
Bekijk hier het event

FAVORIETE SPEELBOS 'T LAER

Kliederen met zand, water en keien, bomen klimmen of hutten bouwen. Speelbos 't Laer zit vol natuurlijke speelelementen, zoals een beekje, boomstammenpad en bruggen.



VOOR DONATEURS

Ben je donateur? Neem dan je Beschermerspas mee, want op vertoon van je pasje hebben ze bij het Lentefeest én Schaapscheerdersfeest een leuke attentie klaarliggen!

KLEUTERWANDELPADEN

Het GNR heeft de kleuterpaden vernieuwd in het Spanderswoud bij Hilversum en de schaapskooi in Blaricum. Hier ontdekken kinderen de natuur al spelend. Vanaf de meivakantie zijn de paden klaar. Bestel het nieuwe 'doe-boekje' in de webwinkel.


Ik hoop jullie met deze tips te inspireren om er samen op uit te gaan. Veel plezier bij jullie volgende uitje, misschien zien we elkaar daar!
Maud