• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De Nationale Voorleesdagen: Voorlezen beleef je samen!

10 januari 2024
De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Naast het feit dat voorlezen super leuk is, draagt het ook nog eens bij aan de ontwikkeling van je kind. Voorlezen kan overal: thuis, in de tuin én in de Bibliotheek!

Bewustwording

Voorlezen is niet voor iedere ouder vanzelfsprekend. Driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar leest dagelijks voor, maar nog niet bij alle ouders is bekend hoe belangrijk voorlezen is voor de ontwikkeling van een kind. Daarom is bewustwording over het belang van voorlezen een belangrijk aspect van De Nationale Voorleesdagen.

Help! Een verrassing!

Centraal staat tijdens De Nationale Voorleesdagen de Prentenboek Top 10, de leukste voorleesboeken gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos.



Doe mee aan leuke activiteiten in de bieb

Naast voorlezen thuis kun je van 24 januari tot 3 februari deelnemen aan leuke activiteiten in de bibliotheek. In de Groningse bibliotheken kunnen kinderen meedoen aan voorleesuurtjes, knutselmiddagen en meer! Check de agenda van de bibliotheken in Groningen.

Peuterswing

Kom klappen, stampen, zingen, springen, zwierezwaaien en dansen! Onder begeleiding van Nanda en haar accordeon ga je samen met je (klein)kind muziek beleven. Daarmee ontwikkelt een peuter motoriek en muzikaliteit.

Voorlezen in het donker

Tijdens het voorlezen in het donker hebben we de lichten uit in de bibliotheek en maken we een gezellig en stralend hoekje. Kom in je pyjama naar de bieb en luister samen met je knuffel naar het verhaal uit het prentenboek 'Cadeautje' van Miriam Bos.



Voorstelling Pie en Raatje

Rond de Nationale Voorleesdagen brengen Pie en Raatje een muzikale theatervoorstelling voor peuters en kleuters naar aanleiding van het prentenboek van het jaar: 'Help! Een verrassing!' Kom genieten van een verrassend theater en muziek.



Heel veel plezier. Naar de website