Schminkvoorbeelden voor dierendag

23 september 2021
Mogen jouw kinderen op Dierendag ook verkleed of geschminkt als een dier naar de opvang of naar school? Wij hebben leuke en makkelijke schminkvoorbeelden voor je. Want wat is er nou leuker dan lekker schminken...ik hou ervan en gelukkig mijn kinderen ook!
Schminkvoorbeelden van dieren ter inspiratie
Dol op schminken
Mijn kinderen zijn dol op schminken, van jongs af aan is het bij ons regelmatig feest met vrolijke snoeten! Ik heb dan ook zo’n beetje alles al een keer geschminkt van olifant tot pauw en van hond tot paashaas. Ik heb een paar voorbeelden voor jullie op een rij gezet ter inspiratie.

Kinderen zijn vaak dol op hun huisdier, dus natuurlijk mogen de schminkvoorbeelden van de hond en poes niet ontbreken. Met een tong maak je het gezichtje extra vrolijk! En de poezenoortjes zijn natuurlijk helemaal hip en passen bij zo'n schminksnoetje helemaal leuk! Sommige kinderen willen liever geen standaard keuze en daarom hebben we ook een voorbeeld van een olifant en een uil gemaakt. Leuk voor op Dierendag of met een juffenverjaardag!Voor de meer gevorderde schminkers (met kinderen die goed stil kunnen zitten ;) is de pauw met glitters prachtig. Dan maak jij de blits op school! En niet alleen voor de paasdagen is het haasje met wortel erg leuk!Ken je de bewegende schminkvoorbeelden? Door de lippen en de mond te gebruiken, maak je de schmink levendig. Wij maakten een draak met grote tanden….wraaaoooh…!Maar denk ook eens aan een vis met dikke lippen....blub, blug.... of een kikker die je natuurlijk moet kussen. Onweerstaanbaar, maar pas op voor je het weet is je kikker veranderd in een knappe prins!
Is je kind gevoelig voor schmink of misschien zelfs wel allergisch? Of wil je het risico niet lopen op rode oogjes? Dan is het ook leuk om alleen rond de mond te schminken (moeten ze echt niet allergisch zijn natuurlijk). Schmink er een leuk tongetje bij, met weinig schmink heb je vaak al een leuk effect.


Meer schminkvoorbeelden
Wil je nog meer schminkvoorbeelden zien? Check dan bij DIY alle schminkvoorbeelden.

Professionele schminker
En als je liever niet zelf aan de slag gaat, maar een professionele schminker zoekt voor een kinderfeestje of een andere leuke dag die je gaat organiseren, kijk dan bij de Kinderfeestjes!

Heel veel plezier!

Groeten,
Maud

Bekijk hier meer van onze blogs >>>