Theatervoorstelling Wolfgang het Wonderkind (8+)

20 februari 2023
Weten jouw kinderen wie Wolfgang Amadeus Mozart is? Dan is dit echt dé theatervoorstelling om samen heen te gaan; 'Wolfgang het wonderjong'. Een fantastisch theaterstuk vol muziek en vooral veel humor. Lees hier onze ervaring bij Martiniplaza.
Theatervoorstelling Wolfgang het Wonderkind - Martiniplaza
Vrijdag om 19.00u begon de voorstelling. We lopen een half uurtje voorafgaand aan de voorstelling Martiniplaza binnen. Nadat we een uitrijkaart hebben gekocht voor de pakeerplaats (dan hoeven we straks niet meer in de rij), bestellen we nog lekker koffie en thee. Een goed begin van een mooie avond!Wat is het toch een indrukwekkende locatie en wat is de zaal toch groot. We hebben perfecte plekken in het midden! Ik merk vooral aan mijn jongste (10 jaar) dat hij zich erg verheugd op de voorstelling. Stiekem hoopt hij later ook op zo'n podium te mogen staan!

Julian is niet groot en dus pakt hij een verhoger, zo weet hij zeker dat hij niets hoeft te missen. Ook niet als er iemand voor hem komt zitten.

Het verhaal
De voorstelling start met de geboorte van Wolfgang Amadeus Mozart, die later in de voorstelling vooral Wolfie genoemd wordt. Zijn muze is al snel in beeld en buiten de muziek is ook de zang meteen al aangrijpend. Met allerlei grappige knipogen aan de hedendaagse talentenjachten zien we hoe de kinderen door hun ouders gepusht worden hun talenten in te zetten. Als Wolfie en zijn vriend in de puberteit komen zie je dat zij zich vooral heel erg graag los willen maken van hun ouders. Het studentenleven is wederom hilarisch neergezet. Het taalgebruik is grappig gekozen en strookt natuurlijk niet met het jaartal 1771 waarin zich dit allemaal afspeelt.

Met het aangeboren talent onderscheidt Wolfie zich al snel van zijn beste vriend. In het stuk gaat het niet alleen om talent, muziek maken en carrière, maar vooral ook om vriendschap.De muziek is niet alleen herkenbaar (uiteraard!) maar vooral heel tof ingezet in deze humoristische voorstelling. Er zitten leuke grappen in, die in sommige gevallen voor de kinderen nog niet te snappen zijn, maar waardoor het voor ons als ouders ook heel geestig is.De blik in de ogen van mijn kids zijn misschien nog wel het mooiste van deze avond. 

Pauzedrankje
Na een uur is er een pauze en kunnen we even de benen strekken. Het is een portemonnee-loze pauze. We drinken snel een appelsapje, want eigenlijk kunnen we niet wachten op de tweede helft van de voostelling!Het verhaal gaat verder en krijgt in de tweede helft een dramatische wending. 

Applaus
Als de voorstelling ten einde is, klinkt er een oorverdovend applaus en gejuich. Ook de kinderen springen op en klappen enthousiast voor alle acteurs. Druk pratend over de wending en alle grappen, lopen we naar de uitgang.

Als we naar buiten lopen is het al donker en dat maakt dat we de dag heerlijk afsluiten samen!Naar Wolfgang het wonderjong
Wil jij ook naar de theatervoorstelling? De voorstelling loopt nog tot 10 april in verschillende theaters in heel Nederland. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 
Kijk hier voor een actuele speellijst

Bedankt Martiniplaza, het was een heerlijke avond!
We kunnen niet wachten tot de volgende voorstelling.

Wil jij ook naar een voorstelling bij Martiniplaza? In onze Uitagenda vind je alle familievoorstellingen op datum.

Binnenkort te zien bij Martiniplaza:
Pieter Konijn   -   27 mei
Kikker is verliefd (3+)   -   12 maart
Robin Hood (4+)   -   2 april
Brandweerman Sam live! (2+)   -   30 april
Bing is jarig (1+)   -   16 april

Boek op tijd je tickets als je wil gaan, want sommige voorstellingen zijn erg populair en daardoor snel vol!
Veel plezier.

Liefs,
Maud Naar de website