• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zó leuk is Palènpa Park!

25 maart 2024
Ben je op zoek naar een uniek uitje voor het hele gezin of voor een kinderfeestje? dan is Palenpa Park dé plek om naartoe te gaan. Wij beleefden in dit huttenbouwdorp een fantastische middag, vol plezier en creativiteit. Lees mee!
Een leuke familiedag of te gek kinderfeestje vier je bij Palènpa Park
Hutten bouwen... als kind deden we het zelf zo vaak, hoe leuk zou het zijn als onze kids dat ook doen? Op Landgoed Kleine Vennep kan het, en hóe! Wij wilden het kind in onszelf wel weer eens naar boven halen dus namen onze 4 kids mee naar:

Palènpa Park

Palènpa Park ligt op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep, een akkerbouw-boerderij. Het landgoed is onderdeel van PARK21 en het wordt inmiddels voor van alles gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld een mooi wandelpad, een moestuin, een stormbaan én natuurlijk; het huttenbouwdorp van Palènpa Park!

Woensdagmiddag-uitje

Op een woensdagmiddag wilden wij, 2 moeders, iets leuks doen met onze 4 kinderen. Gelukkig konden we snel en makkelijk een kavel bij Palènpa Park reserveren. Oude spijkerbroek aan en gaan! Zodra we Palénpa Park op kwamen zagen we de materialen en gereedschappen voor het hutten bouwen al klaar liggen. We konden niet wachten om aan de slag te gaan.

Kinderen bouwen zelf

We kregen een duidelijke uitleg dus we konden al snel zelf aan de slag. De materialen zijn zo gemaakt dat zelfs de jongste kids meteen actief konden meedoen. Het hutten bouwen zelf was al ontzettend leuk, maar we genoten er vooral van dat de kinderen samenwerkten, hun fantasie de vrije loop lieten en trots waren op hun zelfgebouwde hutten. Ook toen het bouwen klaar was bleven de kinderen spelen in hun hutten. Het park biedt genoeg schaduwrijke plekken om tussendoor even uit te rusten en te genieten van een picknick. Die picknick mag je overigens zelf meenemen, maar je kunt ook vooraf eea bestellen.  

Bereikbaarheid

Palènpa Park is goed te bereiken met de auto. Laat je niet in de war brengen door de ‘verboden in te rijden’ borden. Je bent bestemmingsverkeer en mag deze weg dus inrijden. Er is gratis parkeerruimte naast de boerderij, op het grasveld langs de weg of onder de Calatrava brug.

Komen jullie bouwen?

Palènpa Park is open van 13 april tot en met 3 november 2024, met uitzondering van 29 juli - 20 augustus. Buiten de vakanties geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. In de vakanties geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Kom langs voor een geweldig uitje; een verjaardagspartijtje, familiefeest of uitje met sportclub of BSO! 

Reserveren gaat gemakkelijk via de website. Klik door via de roze button om je volgende huttenbouw-avontuur te reserveren. Wij kunnen het van harte aanraden! Naar de website