Zo veel te doen bij Ontdekstation013

7 oktober 2023
Weten hoe leuk Ontdekstation013 is? Ontdek het hieronder
Met je kind samen gaan ontdekken bij Ontdekstation013. Het kan! Of wil jouw kind graag zelf op ontdekkingstocht? Dan zijn de Ontdekclubs een aanrader. Een cool kinderfeestje kan je hier ook vieren. Check hieronder wat er allemaal mogelijk is en waarom je echt een keer naar Ontdekstation013 moet gaan.
Wij zijn fan!

Gezinsuitje vol ontdekkingen

Vinden jullie het ook zo leuk om met oude apparaten nieuwe dingen te maken? Of zijn jullie meer van een gek filmpje maken met het green screen? Het kan allemaal! Als het mooi weer is, kunnen jullie zelfs buiten aan de slag in de watertuin.
Check dit gezinsuitje.


Privéworkshop kinderfeestje

Hoe leuk is het als je met je kinderfeestje een privéworkshop krijgt! Ze kunnen samen aan de slag om een film op te nemen of als ze liever een robot willen bouwen, kan dat ook. Je kan ontdekken hoe je een podcast moet opnemen.


ONTDEKCLUBS 2023-2024

Je kan op voetbal, dansen of muziekles gaan. Je kan ook lid worden van de Ontdekclub! Na schooltijd komen de kinderen naar Ontdekstation013 om in groepjes met leeftijdsgenoten te werken binnen een thema. De groepjes zijn van 4-5 jaar, 6-8 jaar en 9-11 jaar. Per thema zijn er 4 lessen waar je aan mee kan doen. Zorg ervoor dat je er altijd bij bent, anders weet je de volgende keer niet waar het over gaat.



Welk thema lijkt jouw kind leuk?

Ontdek de lente!(met o.a.: greenscreen, moestuin maken & schaduw en licht)
Programmeren met LEGO
Maak je eigen podcast of radioshow
Bouw je eigen mini-huis
Game programmeren*
Maken met hout
Leer 3D-printen*

*Het is handig om bij deze Ontdekclubs je eigen laptop mee te nemen.

Bekijk hier de data en leeftijdsgroepen.

Kom vrij ontdekken in de herfstvakantie

Maak je eigen insect met de natuur. Dat klinkt leuk! Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie (en elke andere schoolvakantie) hiermee aan de slag met materialen uit de natuur. Als je liever bouwt met LEGO zit je bij Ontdekstation013 helemaal goed. Je kan bouwen met LEGO en het vervolgens programmeren. Vet! Er is echt nog veel meer te doen tijdens de herfstvakantie.


Hoe ziet dat eruit; vrij ontdekken?

Bekijk de video waar je alvast binnen kan kijken bij Ontdekstation013 


Volg Ontdekstation013

Ontvang alle nieuwtjes

Als je op de hoogte wilt blijven wat Ontdekstation013 steeds doet. Meld je dan aan voor hun nieuwsbrief. Zo mis je niets.


Volg op de socials

Ben jij meer van Instagram en Facebook? Dan kan je Ontdekstation013 ook via de socials volgen! Hou zo in de gaten wat ze gedaan hebben.