Het regent! Leuke binnenactiviteiten met kinderen

1 juni 2021
Het regent, het regent... oh help... wat nu? Geen nood, hier vind je de allerleukste tips voor binnenactiviteiten en binnenuitjes met kinderen. Maak er een gezellige regenachtige dag van met de kids!
Regenuitjes en binnenactiviteiten voor kinderen!

Regenuitjes voor kinderen in Utrecht

Droog en warm binnenshuis

Ga samen heerlijk een middagje ‘chillen’. Zorg voor lekkere hapjes, zet een muziekje op en trek alle spelletjes die je hebt tevoorschijn. De winnaar mag kiezen wat jullie 's avonds gaan eten! Durven jullie de strijd samen aan?

Ook leuk, ga lekker samen knutselen! Kijk eens naar al deze fantastische DIY ideetjes voor kinderen. Eindeloos knutselplezier gegarandeerd!

Vind je het leuk om te koken of te bakken? Duik dan samen met de kids de keuken in. Op Kidsproof hebben we allerlei heerlijke kinderrecepten voor je verzameld die leuk zijn om samen te maken. Dat wordt smullen!

Indoor actie

In Woerden staat een té gekke fabriek: De Pretfabriek. In dit indoor speelparadijs kunnen kinderen spelen, klimmen, klauteren, springen, glijden, knutselen en nog veel meer... De volwassenen kunnen lekker werken (gratis Wi-Fi) of loungen met zicht op de speelvloer.

Ren van de parkeerplaats op The Wall gauw naar het droge Play-in voor een hele middag fun! Je kunt hierbinnen spelen, jumpen, klimmen, gamen, escapen, of de activiteiten combineren met het combinatieticket. Dit indoor attractiepark is echt even wat anders dan andere binnenspeelparadijzen.



Monkey Town Maarssen is ook een gaaf indoor speelparadijs. De kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, ravotten in de ballenbak, springen op trampolines en lasergamen! En elke maandag t/m vrijdag is het peuterochtend waarbij kinderen t/m 3 jaar met korting naar binnen mogen!

Eindelijk lekker droog!

Zak lekker weg in de mooie stoelen en verdwaal in andere (regenloze) werelden bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht! Met 14 zalen en 3.010 stoelen is het de grootste bioscoop van Utrecht, en een van de grootste bioscopen van Nederland. Er draaien weer te gekke kinderfilms deze periode.

Hoe fijn om weg te dromen bij een verhaal terwijl de regen op de ramen tikt. Bibliotheek Utrecht heeft diverse vestigingen in Utrecht zoals in Lunetten, Oog in Al en Tuinwijk. Middenin het centrum van Utrecht vind je de Centrale Bibliotheek! Naast een grote collectie lees- en prentenboeken zijn er regelmatig leuke activiteiten voor de kids.

Educatief op ontdekkingstocht

Een ontdekkingstocht is ook een leuke binnenactiviteit. Voor de allerkleinsten is het nijntje museum een ontzettend leuke belevenis! In de themaruimtes ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld in het klein. Het huis van nijntje, een dierentuin en de dokter; er valt hier eindeloos veel te zien en te leren!



Toepasselijk op een regenachtige dag: in het Waterliniemuseum ontdek je alles over de verdediging van Nederland met behulp van water. In je ontdekkingstocht over het fort leer je over fortenbouw, het leven van de soldaten, de aanval en verdediging van de Romeinen. Na een bezoekje aan dit interactieve familiemuseum hebben de waterlinies geen geheimen meer!

Leer alles over de sterren, de zon én de regenboog (hé, weer zo toepasselijk!) bij Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh. Op zondagmiddag kun je zelf door een echte telescoop kijken. Wauw! Hoe heet denk jij dat de zon eigenlijk is?



Schuilen kan gezellig thuis, of in het grootste kasteel van Nederland! Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, je waant je even in een andere wereld. En zie je de zon even door de wolken komen? Ren dan snel de kasteeltuin in en ontdek de mooiste plekken met de parkspeurtocht!



Hoor je het tikken van de regen, of is het een begin van een vrolijk muziekdoosje? Waan je samen in een wereld vol muziek bij Museum Speelklok! Hier vind je de kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Extra leuk met de Muzikale rondleiding of speurtocht.



Zou het weer vroeger ook al zo wisselvallig zijn geweest in Nederland? Ga terug in de tijd bij Castellum Hoge Woerd. Tijdens een bezoek aan het museum ontdek je hoe mensen en dieren in de Romeinse tijd leefden. Een mooie locatie waaromheen veel te beleven valt!



Tot slot nog één tip
Met behulp van al deze leuke binnenactiviteiten vergeet je die vervelende regen toch meteen? Oké, nog één ideetje dan, speciaal voor iedereen die niet van suiker is gemaakt: ga ondanks al die nattigheid gewoon lekker naar buiten toe! Laarzen en regenjas aan en lekker springen in de plassen maar! Wie spettert het allerhoogst?

Ben je benieuwd naar alle Kidsproofblogs? Kijk dan eens bij alle blogs!