Leukste Kerstuitjes in Utrecht

11 november 2020
Kerstuitjes 2021; sfeervolle uitjes waardoor je gelijk helemaal in de kerststemming komt. Kerstvakantie, prachtige lichtjes, mooie muziek, gezelligheid en lekker eten. Geniet samen met je kinderen van de kerstuitjes in deze speciale tijd van het jaar. Bekijk onze tips!
Kerstuitjes en kerstvakantie in Utrecht

Kerstuitjes en kerstvakantie in Utrecht


Het is (bijna) kerstvakantie, lekker veel tijd voor kerstuitjes en familie-activiteiten. Er is weer zoveel leuks te doen in en om Utrecht! Bekijk onze tips om er een heerlijke kerstvakantie van te maken samen met je kinderen.

Wat is er deze kerstvakantie te doen in en om Utrecht? Met deze tips voor kerstvakantie uitjes, kerst-uitjes en familie-activiteiten wordt het een hele leuke vakantie met de kinderen!

Museum Speelklok is helemaal in de kerststemming! Kom in de koude wintermaanden samen naar het museum en beleef een magische wereld vol muziek. Laat je nog eens extra onderdompelen in de kerstsferen tijdens de Muzikale Kerstrondleiding, de Speelklok Roadshow en prachtige kerstvertellingen!(UITVERKOCHT). Breng deze kerstvakantie een bezoek aan de Stadsschouwburg Utrecht en geniet van de voorstelling 'De Kleine Zeemeermin'. Naar het bekende sprookje, maar dan net even anders. Over een meisje dat graag zou willen lopen, maar er wel wat voor moet inleveren. Deze onderwaterwereld zit vol wonderlijke wezens en spannende muzikale avonturen.

Ga deze kerstvakantie lekker actief aan de slag in Boulderhal Energiehaven! Boulderen is een ideale activiteit voor kinderen die als aapjes rondklimmen, maar niet de hoogte in willen. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Kom langs bij de Boulderhal en laat zien hoe ver je komt!Winter Wonderland Zeist wil je ook echt niet missen! In het centrum van Zeist vind je een fantastisch kerstdorp, met een grote ijsbaan, kraampjes vol kerstspulletjes en een gezellig café voor een kop warme chocolademelk. Bezoek het winterse paradijs en geniet van de vele andere activiteiten!Deze kerstvakantie organiseren ze bij museum Sonnenborgh weer allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met ons sterrenstelsel. Zo staan de publieksbegeleiders klaar om van alles over het heelal te vertellen, en kun je op zondagen (bij helder weer) de zon van dichtbij bekijken. Check snel wat er nog meer te doen en te beleven is! 

Een bezoek aan Kasteel de Haar is in de kerstperiode extra speciaal. Van 7 december t/m 2 januari is het kasteel omgebouwd tot prachtig kerstkasteel. Binnen wanen bezoekers zich in een schitterende wereld met gedecoreerde kerstbomen, kaarsen, lichtjes en een 8 meter grote kerstboom in de Main Hall! Buiten zorgt het park met kronkelende paden en lommerrijke bruggetje voor een magische winterwandeling.Zin om lekker naar buiten te gaan? Kom de middag voor Kerstmis genieten van de levende kerststal met Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de schapen op Griftsteede!

(GEANNULEERD) Op 28 december is er een te gek kinderfestival vol muziek en workshops in TivoliVredenburg: My First Festival! Een fantastisch muziekfestival voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. Mis het niet!

Natuurlijk heb je ook je vaste vakantie-uitjes. Zoals een keertje naar de bioscoop. Ga je voor een echte dierenfilm of liever een leuke Disney-film? Kijk voor het programma bij Kinepolis, in deze megabioscoop pal naast het station draait van alles voor kinderen.

En een vakantie is ook niet compleet zonder een keertje zwemmen! Ga lekker een keer zwemmen met de hele familie in een van de mooie zwembaden in en om Utrecht

Het is weer kerstvakantie bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg! Heb jij altijd al eens in een mini-tank of mini-jeep willen rijden? Dat kan bij het buitenparcours. Of laat jij je liever chauffeuren door de Arena in één van de grotere militaire voertuigen? De voertuigen worden speciaal voor de kerstvakantie naar buiten gehaald zodat jij een rit kunt maken!Bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens kun je in de winter trouwens ook terecht. Er zijn allerlei extra activiteiten op de boerderij. Natuurlijk kun je ook de varkens borstelen of een ponyritje maken.

En er zijn nog meer leuke adresjes om met kerst te eten met de hele familie! Kinderen zijn van harte welkom bij Loft 88 of Down Under. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en bij het ene restaurant is het een kerstdiner en bij de ander een kerstbrunch: mogelijkheden genoeg!

tips kerstvakantie kinderen utrecht familie uitjes

Kijk in onze agenda voor nog meer leuke kerstuitjes in en om Utrecht! Ga ook eens kijken bij een van de leuke winterse vakantiehuisjes en sprookjesachtige wandelroutes in de omgeving. Fijne kerstvakantie!

PS: Wil je met de Kerstdagen uit eten? We hebben een overzicht van de leukste kerstbrunches en kerstlunches met kinderen!

kerst-uitjes kerstvakantie

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepagina om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!

kerst-uitjes-kerstvakantie