Varen met 't gezin in en om Utrecht; onze favoriete adresjes

23 augustus 2020
Huur een boot en ga lekker varen met de kinderen! Zelf peddelen of een sloep met fluister-motor, het water op met de kids is een heerlijk uitje voor het hele gezin! Bewegen, toeren door Utrecht en genieten van de frisse lucht. Kidsproof heeft de leukste vaaruitjes in Utrecht voor je op een rijtje gezet.
Varen | boot huren met het gezin - kinderen: leuke tips!

Zelf varen met de kids in en om Utrecht - huur een boot /sloep

Al varend Utrecht verkennen; huur een boot, een sloep, een kano, een sup of een waterfiets! Gezellig (en sportief) eropuit met het gezin en genieten van het heerlijke weer, dat klinkt als fantastische zomeractiviteit. En ook nog eens een coronaproof-uitje, ideaal dus!

Utrecht heeft met de prachige grachten en singels veel water voor een gezellig boottochtje. Maar je kunt in de regio op veel meer plaatsen een mooie boottocht maken! Vaar bijvoorbeeld vanuit Utrecht de Vecht op, richting Maarssen, Breukelen en Loenen. Of ga met je fluisterboot (electrische motor) of kano (motorbootjes zijn hier verboden) de Kromme Rijn op richting Rhijnauwen.

Hieronder een paar van onze favoriete adresjes om een bootje te huren. Nog een extra tip: veel van deze uitjes zijn ook leuk voor een kinderfeestje op het water.

Huur een elektrische sloep
Stap op de Wittevrouwensingel in een sloep en vaar zelf (dus zonder schipper) langs de terrassen en de werfkelders van de Oudegracht, of zoek de beschermde natuur op richting Rhijnauwen! En dat ook nog eens super milieuvriendelijk. Bij Greenjoy kun je een ruime 6 tot 8-persoons fluister-sloep / boot huren. Helemaal elektrisch en lekker stil zodat je extra van de geluiden uit de natuur kunt genieten. Echt een te gek gezinsuitje!

Lekker peddelen
Kanoën, leuk voor klein en groot! Kies voor een eigen kano, deel een 2 persoons-kano of ga voor een roeiboot; er is van alles mogelijk bij Kanoverhuur de Rijnstroom! Je kunt kiezen voor een kanotocht door de stad Utrecht over de Oude Gracht of een tocht over de Kromme Rijn richting Rhijnauwen in Bunnik. Het is natuurlijk helemaal geweldig om je kanotocht te combineren met een lekkere pannenkoek bij Theehuis Rhijnauwen. Ook heel leuk voor een kinderfeestje!

zelf varen - een boot huren met kinderen

Waterfietsen over de gracht
De terrasjes, de intrigerende consoles en de mooie grachtenpandjes nodigen uit voor een heerlijke waterfietstocht. Canal Bike Utrecht ligt aan de Oudegracht waar je start aan een Utrechtse verkenningstocht. Mocht het een beetje regenen, dan wordt er een huifje op de waterfiets gezet zodat je lekker droog zit. Waterfietsen over de grachten is ook een origineel idee voor een bijzonder kinderfeestje!

Stap op een supboard
Hebben jullie dat al eens gedaan? Staand op een supboard je peddelend voortbewegen? Suppen, ook wel Stand up Paddelen is populair bij jong en oud! Bij DagjeSuppen kun je kiezen voor een van de drie locaties in Utrecht (Griftpark, Weerdsluis of Oosterkade) of recreatieplas Everstein. Een suptocht begint met een korte instructie. Daarna krijgt iedereen een eigen supboard en kun je lekker het water opgaan. Kies afhankelijk van de locatie en de wensen voor een van de leuke tochten die ze hebben uitgestippeld. Ook leuk, vier de verjaardag van je kind met een feestje suppen!

Suppen kinderen gezin utrecht


Kanoën in het Groene Hart
Links, rechts, links, rechts, peddelen maar! Stap in een kano bij Boerderij de Boerinn in Kamerik en volg een van de vele routes van 1,5 tot 3 uur lang. Onderweg zijn er genoeg mooie en rustige plekken om even aan te leggen. Kies voor een Canadese kano of een één-persoons kajak. De Canadese kano’s zijn breder en stabieler, ideaal voor families met jonge kinderen of voor degenen die graag lekker droog blijven. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Voor de sportievelingen is er de één-persoons kajak.

Veel plezier op het water!