Een HOOP te doen in de meivakantie

19 april 2022
Wij zijn gek op dierenuitjes en al jaren fan van DierenPark Amersfoort. Het dinopark, de Klim Alles-route en de olifanten, tijgers en giraffen zijn redenen om elke keer weer terug te gaan. Ze hebben er ook zoveel leuks voor gezinnen. En tijdens de meivakantie hebben ze iets speciaals; Poep & ZOO.
Poep & ZOO - DierenPark Amersfoort - meivakantie
Het dierenpark staat dan helemaal in het teken van POEP. Ja, écht!

Tijdens Poep & ZOO kom je een HOOP te weten over de poepwereld van de dieren binnen de dierentuin. Het is echt hilarisch maar ook een interessant onderwerp voor kinderen én (groot)ouders! Ontdek de wereld van de drol, grappige schijtfeitjes en leer dat poep ook heel nuttig kan zijn - 'hoe gezond is stront' - . Een uitje dat je zeker niet mag missen!

In de vakantie is er veel te zien en zijn er superleuke activiteiten, maar dit zijn onze 5 ‘must do’s als je het dierenpark en Poep & ZOO bezoekt:

1. De poepspeurtocht
Bij binnenkomst in het park krijgen alle kinderen de gratis poepspeurtocht mee. Als je de route volgt en alle opdrachten doet, wacht je aan het eind een verrassing!

2. Poep pluizen
Nee, dit keer geen uilenballen pluizen, maar gewoon echte vette olifantenpoep! In het poeplaboratorium, bij Restaurant de Buitenplaats, staan elke dag tussen 12 en 15 uur poepprofessors klaar om samen met jou letterlijk uit te pluizen wat een olifant allemaal eet op een dag. Van ontbijt naar schijt!



3. Muzikale luchtjes
Pffrrrrtttt.. Hé, wie was dat? Bespeel het poeporgel en ontdekt welke scheet bij welk dier hoort….kun jij ze allemaal raden?  En durf jij te ruiken onder de staart van de leeuw? Als dat maar goed gaat. 😉



4. De Drollendraaier
Doe mee met de show, geef een flinke zwieper aan het poeprad en doe de bijbehorende spannende opdrachten. Welke? Dat verklappen we niet, maar eerlijk is eerlijk, wij durfden ze niet allemaal!

5. Uitgepoept?
Op het terras bij het poeplaboratorium kun je zelf heerlijk in het zonnetje zitten met een kop koffie terwijl je kinderen even uitrazen in de grote buitenspeeltuin.



Extra
: in het voorjaar worden veel jonge dieren geboren in het dierenpark. Loop ook zeker even langs de Ringstaartmaki’s, kamelen en Bonte Bentheimervarkens om de kleintjes te bewonderen. Zo schattig!

Korting:
Krijg je al helemaal zin om naar DierenPark Amersfoort te gaan? Wanneer je online boekt krijg je 5% korting.



Veel plezier deze vakantie! Naar de website