Uit de keuken van Lein: verstopte groentes

15 september 2015
'Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten. 
'Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten. 

Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!

Lein: "Kinderen moeten groentes in pure vorm eten."
Ik ben het eens met deze stelling maar werkt het in de praktijk? Bij mij in ieder geval niet (altijd). Hoe leuk is het dan om ze na de maaltijd te laten weten dat ze toch die groentes hebben gegeten waar ze normaal gesproken met een vies gezicht naar kijken. Ik vind dat héééééél erg leuk :-).
Zolang je zelf maar alles eet en proeft, denk ik dat het op de lange termijn wel goed komt. Ik deed de test hier in huis met gehaktballetjes waarin ik mais en doperwten verwerkte, dit zorgt voor een zoet accent. Benieuwd naar de uitkomst van deze test?

Vier van de vijf willen deze balletjes vaker eten en nummer vijf, de jongste gaat liever naar oma voor een echte gehaktbal. Een score van 80%, voor mij is deze test geslaagd! 

Nodig:
- 500 gram rundergehakt
- 80 gram paneermeel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 flinke teen knoflook
- 100 gram mais (blik)
- 125 gram doperwten (diepvries, ontdooien niet nodig)
- 1 ui
- 1 ei
- olijfolie
- zout en peper

Doen:
Doe alle ingrediënten met uitzondering van het gehakt in de keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel. 
Meng het gehakt met het gepureerde mengsel en draai er balletjes van, zet de balletjes een half uurtje in de koelkast. 
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom bruin, zet het vuur zachter en gaar ze nog ongeveer 10 tot 15 minuten. 

Tips:
- Zijn je kinderen niet zo moeilijk met groentes, doe het mengsel dan wat korter in de keukenmachine zodat de structuur van de groentes nog aanwezig is. 
- Heerlijk in een pita broodje met wat sla, komkommer, tomaat en knoflooksaus.

Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina

Eet smakelijk!
Hetty