Tips voor een 1-op-1 date met dochter

16 januari 2019
Het was één van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, meer één-op-één dates plannen met mijn kinderen. Want wat is het fijn om af en toe volledig de aandacht te hebben voor elkaar en weer thuis te komen met een stapeltje verhalen voor de rest van het gezin. En zo'n uitje hoeft helemaal niet groots (en uitdagend!) te zijn, hieronder vind je een paar leuke tips voor een (vader of) moeder-dochter-uitje in eigen regio.
Workshops bij Bakkerij Driekant
Stap in de trein naar Zutphen. Aan de achterkant van het station vind je Bakker Driekant, een hele leuke plek om een lekker broodje samen te eten máár ook de plek om samen een toffe workshop te volgen. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag kun je bij Driekant een workshop volgen die worden gegeven door een professionele bakker. Je kunt kiezen uit een workshop broodjes bakken of taarten maken.

Barbies kijken
Kom samen meer dan 500 barbies bekijken in het Klein Barbie Museum in Emst! In het Klein Barbie Museum staan meer dan 500 barbies te wachten om bekeken te worden! De poppen komen uit alle periodes, zijn soms vintage en er zijn dolls of the world, western barbies en glamour barbies. Je kijkt je ogen uit!

Maak samen een buitenrit
Manege Voorst verzorgt buitenritten in de omgeving van Klarenbeek. Deelnemen kan met eigen paard of pony, maar ook op één van de manegepaarden of pony’s. Wel belangrijk dat je dochter en jij gevorderderde ruiters zijn. Nog niet zo'n goede ruiter, het is ook mogelijk om (privé-)les te nemen.

Smullen tijdens een High-Tea
Dé perfecte gelegenheid om samen eens goed bij te kletsen is natuurlijk tijdens een high-tea. Fijne plekjes voor een high tea zijn bijvoorbeeld bij de onwijs leuke Bökkers Mölle in Olst, Het Apeldoorns Koffiehuijs of de Korenmolen in Vaassen.
Eentje die je absoluut altijd bij blijft is de High Tea tussen de Alpaca's!

Damesuitje
Ga een dagje terug in de tijd in en om Huis Verwolde. Ga op pad met dee audioverhalen, doe de leuke opdrachten in het onderhuis, lekker een rondje wandelen en een picknick in de bijzondere tuin en vergeet niet het bezoekje aan de barones en haar hondje in de moestuin! Huis Verwolde opent haar deuren weer in april.

Schilderworkshop
In het kleurrijke atelier van Jacksart in Apeldoorn spat de verf en de creativiteit er regelmatig op los! Hoe leuk is het om met z'n tweeën een gaaf schilderij te maken die een prominent plekje in huis krijgt ter herinnering.

Samen supersnel of zwierend over het ijs
Oefen bij De Scheg je techniek op de 400-meter baan, cirkel op het middenterein of leef je uit in de ijs-speeltuin van De Scheg: De Speelpool. In De Scheg in Deventer vind je eindeloos winters plezier.

Nog meer inspiratie voor uitjes vind je in de rubriek Eropuit en in de Uitagenda van Kidsproof.