Kinderfeestje van Timber bij Monkey Town

29 januari 2017

Het Piratenfeestje van Timber bij Monkey Town Apeldoorn met als extraatje het Apen Schatkist Spel!

Het moment is aangebroken dat mijn 4-jarige zoon Lieuwe uitgenodigd is voor een heus kinderfeestje, yeah nieuwe fase! Vriend Timber is in december 6 jaar geworden en viert dit met vijf vrienden bij Monkey Town in Apeldoorn. Monkey Town is voor ons een bekend uitje en een ochtend of middag hier doorbrengen is altijd een succes. Dus voor ons sowieso een toffe plek voor een feestje en met dit regenachtige, gure weer natuurlijk helemaal.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en er stond een tafel speciaal voor Timber en zijn maatjes klaar, geheel in stijl van het thema: Piraten! De mannen waren eigenlijk al bijna niet meer te houden, maar van de mama’s moesten ze toch eerst even op hun stoel blijven. Even een glas ranja én uitleg van het spel dat op de jongens wachtte, het Apen Schatkist Spel. En natuurlijk een ooglapje voor, hoofddoekje op en de verrekijker uittesten!

Het Apen Schatkist Spel, is een superleuk spel om het feestje mee te beginnen. Door heel Monkey Town zijn een soort munten te vinden, en deze munten moeten matchen met de munten op een schatkist. Dit betekent: als een dolle rondrennen, klimmen, glijden en zoeken. Zodra iemand een munt heeft gevonden is het superspannend of het een goede is. Na een aantal goede munten zou de code gekraakt kunnen zijn en moet je de rode knop van de schatkist indrukken. Voor ons als moeders dikke lol dus om die gespannen koppies te zien bij het openen van de kist! De mannen hadden het goed gedaan, de code was gekraakt en de verdiende schatten waren het cadeau!

Glaasje ranja dan maar? En voor we het weten zijn de mannen alweer gevlogen. Wij zitten als drie mama’s lekker met een kopje thee en af en toe komt één van de jongens even langs vliegen. De wangen worden steeds roder, de haren steeds natter en uiteindelijk lopen een groot aantal in hun hemd!


Na een uur of twee laten we het eten komen, en zitten we gezellig met elkaar aan een lange tafel. Iedereen heeft zelf mogen kiezen wat ze willen eten, dus er staat van alles op tafel! Hongerig eten de jongens alles op en maken alweer plannen voor na het eten. Ze hebben een voetbalkooi ontdekt en daar wordt nog even een stevig potje voetbal gespeeld!In de auto naar huis maken de jongens een top 4 leuke dingen in Monkey Town:

  1. De netten bovenin
  2. De voetbalkooi
  3. De rode glijbaan, die is cool maar ook best eng
  4. Het Apen Schatkist Spel


Wij, mama’s, hebben een relaxte middag gehad! Wij hadden veel tijd om bij te kletsen en werden supergoed verzorgd door de lieve mensen bij Monkey Town! En de jongens hebben netzo genoten! We komen zeker weer een keer terug!

Check ook de andere kinderfeestjes die te boeken zijn bij Monkey Town, bijvoorbeeld het feestje in de kinder-escaperoom, de Fun-Climb klimmuur en meer!