Handige printables voor thuis

31 december 2022
Wij heel veel handige printables voor de kerstvakantie voor je: van leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes. 
De leukste printables voor deze lockdown!
Deze gratis printables gebruik je heel makkelijk thuis. Klik op onderstaande afbeeldingen, sla ze op en print ze uit.

Kidsproof Kletspraat

Je brengt een leuk gesprek makkelijk op gang met deze kletspraat kaartjes! Knip de kaartjes los van elkaar en doe deze in een pot. ZLeuk om eens op een andere manier met je kinderen te praten.Kidsproof Kletspraat - Wintereditie

Met deze wintereditie van de gesprekkaartjes voor kinderen kom je er bijvoorbeeld achter wat papa zou doen wanneer hij ingesneeuwd raakt of wat de mooiste herinnering is van het afglopen jaar van jouw kind.

Kidsproof Kletspraat - Oud & Nieuw editie


Oud & Nieuw is een mooi moment om het jaar nog eens door te nemen. En wat een jaar is het geweest....

Vul ook gelijk de goede voornemens in! Tip: bewaar ze bij de kerstspullen, dan kom je ze volgend jaar vanzelf weer tegen!


Gekke Leesbingo

Nu de kinderen veel thuis zijn, hebben ze natuurlijk ook genoeg tijd om lekker te lezen. Vinden ze lezen saai of gaan ze gewoon liever spelen? Of kan je wel een beetje humor gebruiken in deze gekke tijden? Probeer dan eens deze Gekke Leesbingo!Wanneer je de eerste bingokaart vol hebt, kun je natuurlijk ook zelf nog allemaal gekke plekjes bedenken om te lezen. Daarom hebben we ook nog een lege kaart voor jullie. Uitprinten en lezen maar!

Dagindeling

Vanaf januari moeten we weer thuisonderwijs geven. Vind jij het ook fijn om een beetje structuur te geven aan de dagen?  Bespreek dan samen met jouw kinderen de dagindeling. Schrijf hem samen op, laat de kids hem versieren (zijn ze weer even bezig) en hang ‘m op de deur. 

Lekker actief ganzenbord spel

Éen van onze lievelingsspelletjes is Ganzenborden. Hoe leuk is het als we dit spel wat actiever maken met een aantal sportieve en creatieve opdrachten?! Je vindt de spelregels hier >>
Schermtijd Bingo

Zitten jouw kinderen ook het liefst aan hun scherm vastgeplakt? Maak het jezelf dan makkelijk met deze schermtijd bingo. Alle opdrachten gedaan? Dan mogen ze even chillen met een schermpje!


Of vul je eigen opdrachten in:


Deurhanger

In deze lockdown ben je naast mama ook nog juf, entertainer, personal trainer, schoonmaakster en psycholoog. En oh ja, we moeten zelf ook nog werken. Jij hebt wel een ochtendje uitslapen verdiend! Hang deze aan de deur voor een ochtendje rust, zodat je er weer tegenaan kan!


Of deze leukerd:

Het Grote tel spel


Hoeveel van deze voorwerpen kun je in huis vinden? Zo zijn de kinderen wel even bezig... Kan jij even aan het werk of nog beter... rustig koffie drinken! Je hebt het verdiend! 


We zitten weer een aantal weken thuis met z'n allen. Gelukkig is het eerst vakantie, maar in januari moeten we ook weer thuisonderwijs gan geven. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Met deze gratis printables kom je de lockdown wel door. Van leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes. Bekijk alle leuke printables hierboven.

Succes!