11x Kidsproof tuinieren: samen de tuin in!

23 maart 2021
Ben jij al verknocht aan tuinieren, je eigen (keuken)moestuintje of de bloembakken op het balkon? Bij ons thuis helpt de moestuin actie van de supermarkt ook erg mee! Wij zijn al druk bezig met onze eigen moestuin, jullie ook? Met deze leuke items kun je je tuinhart ophalen én maak je gelijk plantliefhebbers van je kinderen.
Tuinieren met kinderen

Nieuwe moestuinmaatjes actie

Bij besteding van elke € 15 bij de AH krijg je weer moestuintjes mee. Het verschil met de vorige actie is dat alle moestuintjes dit keer een maatje hebben. Het idee erachter is dat alles in de natuur 'samenwerkt'. Het een heeft het ander nodig, ook wel biodiversiteit genoemd. Zo is bijvoorbeeld ook het belang van insecten groot bij het groeien en bloeien van bloemen en plantjes.

De supermarkt heeft 15 slimme combinaties die je als setje gratis ontvangt bij je boodschappen. Zo ontdekken kinderen op een leuke manier wat ervoor nodig is om groente, bloemen en kruiden te laten groeien. En hoe zij zelf de natuur een handje kunnen helpen. ....

en dan moet je vooral lekker zelf kliederen met potjes, aarde, zaadjes, water, licht en geduld :-) Check hieronder onze tips voor je nieuwe moestuin!

1. Moestuin starterskit

Waar begín je dan? Hoe start je met je eigen moestuin? Wij vonden deze handige kruidentuin starterskit voor in de keuken. Met 6 verschillende kruiden én natuurlijk met een handleiding voor alle beginnende kruidentuinmannen, -vrouwen en -kinderen.

2. Donald Duck tuinboek

Je gelooft het misschien niet, maar die onhandige Donald Duck kan ook tuinieren. In dit Donald Duck tuinboek laat hij zien hoe hij dat doet. Wedden dat de kinderen na het lezen van alle stripjes gelijk de tuin in willen?

3. Overall voor kinderen

Altijd al op een boerderij willen wonen? Met deze schattige kinderoverallen lijken de kids zo weggelopen uit Boer zoekt Vrouw. Bijkomend voordeel, tijdens het tuinieren worden de kleren niet vies!

4. Speciaal voor vlinders

Die lieve fladderaars met mooie vleugels zijn natuurlijk van harte welkom in jullie tuin of balkon. Met deze vlindermix wordt de kans dat je vlinders ziet nog ietsje groter. Van de plantjes in dit pakket worden de vlinders namelijk extra blij. Eerst samen zaaien en daarna dus hopelijk vlinders kijken!5. Jelle’s tuinschrift

Een plantje laten groeien lijkt voor kinderen soms een hele uitdaging. Want waar moet het plantje staan én hoe vaak heeft ie water nodig? In dit superleuke boek wordt speciaal voor kids met vrolijke tekeningen uitgelegd hoe je een moestuintje begint. Geschikt vanaf ongeveer 8 jaar.

6. Kruiwagen in het klein

Een grote kruiwagen en een zware schep zijn misschien iets te hoog gegrepen voor jouw kleuter. Maar daar vonden we de oplossing voor: deze toffe kinderkruiwagen en tuingereedschap van Bosch zijn speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Zo kunnen óók de kleintjes meehelpen in de (moes)tuin.

7. Groente uit eigen moestuin

Een bord met groente is toch nét iets lekkerder als de pompoen, tomaat, komkommer, wortel of paprika uit eigen tuin komen. Met deze Veggieworld Groenten Kweekset krijg je zaadjes, kweekbekertjes en grond voor 6 verschillende groenten. Hoe leuk als je straks je eerste tomaat kunt plukken met de kinderen!

8. Rood fruit

Het aanblik van potjes met verse kruiden in de keuken staat altijd zo gezellig! Nog leuker als de plantjes en de potten dan ook nog leuk matchen met elkaar. Toen we deze rode kweekset met aardbeien, tomaatjes en paprika in hippe potjes zagen, waren we meteen verkocht!9. Bloembollen mix

Bij de lente en de zomer denken we al snel aan prachtig gekleurde bloemen. Hebben jullie ze al in de tuin staan? Anders is deze zomerbloemen mix een aanrader. Leuk om samen met de kinderen te planten. Wie zou straks de eerste bloem spotten?

10. Tuinhandschoenen voor kids

Bij tuinieren horen natuurlijk ook tuinhandschoentjes! Deze lieve groene met lieveheersbeestjes vonden wij erg leuk.

Bonustip: Hippe gieter voor mama

Een beetje hip tuinieren kunnen we als moeders vaak wel waarderen. En dat kan zeker met deze olijfgroene gieter in de vorm van een koffiekan. Tuinbroek aan en gieten maar!


Veel plezier met kidsproof-tuinieren! Je vindt alle items op partnersite Bol.com.