Lampion knutselenTerug naar het overzicht

Knutsel je eigen lampion voor Halloween of Sint Maarten!
Met deze tips tover je in een handomdraai een leuke lampion voor de kinderen! Leuk om samen te maken, want het is niet moeilijk. Bovendien is deze lampion bestand tegen regen (dat geldt vaak niet voor papieren lampionnetjes) en dat is wel zo handig voor als het regent op 30 oktober of op 11 november.

Wat heb je nodig
een petfles / waterfles
gekleurd crepe papier
wiebeloogjes
lijm
schaar
een lampje (te koop in verschillende winkels)

Pompoen lampion maken


Stap 1
Maak de fles goed schoon (ook van binnen)

Stap 2
Knip het oranje crepe papier op het formaat van de fles, het moet er 1 keer omheen, dus niet dubbel. Smeer de fles in met lijm (prittstift) en plak voorzichtig het papier tegen de fles. Let op: het papier scheurt makkelijk.

Stap 3
Knip uit zwart papier de vorm van driehoekige ogen en een gekke mond (zie afbeelding voor een voorbeeld) en plak dit op de mooiste kant van de fles.

Stap 4
Maak aan de bovenkant van de fles twee gaatjes waar je een touwtje of ijzerdraadje doorheen kunt doen waar je het lampje aan vast maakt. Bekleed daarna de bovenkant met groen crepe papier.

Mummie lampion maken


Stap 1
Maak de fles goed schoon (ook van binnen)

Stap 2
Knip wit crepe papier in lange repen zoals verband er ook uitziet. Smeer de fles in met lijm (prittstift) en wikkel de strook van boven naar beneden om de fles zodat alles gedekt is. Let op: het papier scheurt makkelijk.

Stap 3
Plak twee wiebeloogjes op de fles en maak een niet al te vrolijke, gekke mond (zie afbeelding voor een voorbeeld). Tip: gebruik de mooiste kant van de fles.

Stap 4
Maak aan de bovenkant van de fles twee gaatjes waar je een touwtje of ijzerdraadje doorheen kunt doen waar je het lampje aan vast maakt. Bekleed daarna de bovenkant met wit crepe papier om de lampion mooi af te werken.


Trick or Treat!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!